На 22 май ЕС ще приеме нови правила по отношение

...
На 22 май ЕС ще приеме нови правила по отношение
Коментари Харесай

ЕС приема нови правила за рециклиране на отпадъците

На 22 май Европейски Съюз ще одобри нови правила във връзка с ръководството на отпадъците, в това число по-амбициозни цели за преработване на битовите боклуци и понижаване на количеството депонирани боклуци. Това ще се случи по време на „ Зелената седмица “ на Европейски Съюз за 2018 година Седмицата е най-голямото събитие в Европа, отдадено на политиката в региона на околната среда. Тя ще се организира от 21 до 25 май и тази година ще сложи тематиката за построяването на по-зелени градове.
Правилата, които ще създадат европейската система за ръководство на отпадъците най-хубавата в света, слагат като цел преработването на 55% от всички битови боклуци до 2025 г ., на 60% до 2030 година и на 65% до 2035 година Друга цел е да се подсигурява, че до 2035 година единствено 10% или по-малко от битовите боклуци ще бъдат депонирани на сметища . Разделното събиране на биологичните боклуци ще стане наложително до 2035 г . Тези правила ще оказват помощ на градовете да лимитират отпадъците си, да реализират по-добри резултати в преработването и да намерят нови способи за потребление на движимостите, насърчавайки ги да изградят кръгова стопанска система.
Градовете ще поведат смяната
Екологичният напън върху градовете става все по-осезаем – чака се до 2020 година 80% от европейците да живеят в градски зони. От проекти за реализиране на въглеродна индиферентност до стабилно градско обмисляне, доста градове като Европейските зелени столици и градовете, отличени с премия Green Leaf, намират способи да се оправят с тези провокации. Европейски Съюз поддържа измененията, които те вкарват, посредством правила, принадлежности и финансиране.
„ Зелената седмица “ 2018 година е мотив да разберем по какъв начин да създадем смяната допустима.
Какво прави Европейски Съюз?
„ Зелената седмица “ на Европейски Съюз ще покаже по какъв начин Европейски Съюз работи за градовете и жителите посредством събития из цяла Европа и огромна конференция в Брюксел. Седмицата ще стартира публично на 21 май в Утрехт (Холандия) и ще приключи на 25 май в Мадрид (Испания). Срещата на високо ниво на Европейски Съюз за зелените градове ще се организира в Брюксел от 22 до 24 май.
Един от акцентите на дебатите ще бъде по какъв начин разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на отпадъците, водата и въздуха могат да бъдат приложени по-ефективно, в това число посредством Европейската стратегия за градовете. Някои от партньорствата в границите на Програмата за градовете, като „ Кръгова стопанска система “, „ Градска подвижност “ и „ Качество на въздуха “, са ориентирани съответно към решение на проблемите на околната среда. Друг от акцентите на десетките тематични съвещания ще бъде по какъв начин устойчивото развиване да залегне в основата на градското обмисляне.
За да подкрепи градовете в създаването на устойчиви градски тактики, „ Зелената седмица “ ще показа новия инструмент Green City, който разрешава на градовете да оценят екологичната си успеваемост и да я сравнят с тази на други градове. Този инструмент е извор на информация за „ зелени “ и устойчиви решения за градско обмисляне.
На 23 май вечерта ще бъдат оповестени премиите LIFE, с които ще бъдат отличени най-иновативните, вдъхновяващи и ефикасни планове по стратегия LIFE в областта на опазването на природата, околната среда и дейностите в региона на климата.
Станете част от придвижването
Много жители поддържат придвижването за по-устойчиви градове. На локално равнище дейностите, въодушевени от концепцията за кръгова стопанска система, набират известност с отварянето на кафенета за корекция, с все по-големия брой начинания за заменяне на пластмасата и с разпространяването на градското градинарство.
Включете се в „ Зелената седмица “ на Европейски Съюз, като участвате в партньорските събития, проведени из цяла Европа, в нашата среща на високо ниво в Брюксел, в откриването в Утрехт или в заключителното събитие в Мадрид. Можете да следите Седмицата и онлайн посредством Twitter и директните предавания.
Присъединете се към самодейността #EUGreenWeek и се насладете на смяната
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР