На 22 и 23 декември Румен Радев ще бъде на

...
На 22 и 23 декември Румен Радев ще бъде на
Коментари Харесай

Радев е на официално посещение в Република Косово

На 22 и 23 декември Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу, оповестиха от прессекретариата на президента.

Развитието и задълбочаването на двустранните връзки, съдействието в сфери от съвместен интерес, европейската вероятност на Косово и развиването на българската общественост в страната ще бъдат във фокуса на визитата на президента Румен Радев. Акцент ще бъде подложен още върху районната непоклатимост и съдействието в Югоизточна Европа.

На 22 декември българският президент ще бъде посрещнат с публична гала от президента на Косово. Румен Радев и Вьоса Османи-Садриу ще проведат среща „ на четири очи “, ще управляват пленарните диалози сред делегациите на двете страни и ще дадат взаимна конференция за медиите.

В рамките на първия ден от визитата си президентът Румен Радев ще се срещне с министър-председателя на Република Косово Албин Курти и ще беседва с кмета на община Прищина Препарим Рама.

На 23 декември в град Призрен Румен Радев ще се срещне с представители на българската общественост и управленията на техни сдружения в страната.

По-рано денем президентът ще организира среща с командира на задачата на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR) генерал-майор Йозкан Улуташ, както и с българския контингент, участващ в задачата.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР