На 22 април конференцията Ден на Кеймбридж събра над 600

...
На 22 април конференцията Ден на Кеймбридж събра над 600
Коментари Харесай

За 17-а поредна година конференцията „Ден на Кеймбридж“ събра стотици специалисти и преподаватели по английски език от цяла България

На 22 април конференцията „ Ден на Кеймбридж " събра над 600 специалисти и преподаватели по британски език от цяла България. Най-голямото събитие у нас за чуждоезикови експерти се провежда за 17-а поредна година от издателство „ Клет България ", в качеството му на извънреден представител на „ Кеймбридж юнивърсити прес " у нас.

Доказани специалисти от България и чужбина споделиха потребни практики и препоръки за по-иновативно, занимателно и дейно преподаване. „ Езикът не е безплоден предмет, който би трябвало да бъде затворен в класната стая. Трябва да се направи едно от двете неща: или да се придвижи животът в класната стая, или класът да се придвижи в живота. " Това показа пред своите български сътрудници Питър Лукантони - управител професионално образование и развиване в „ Кеймбридж юнивърсити прес ".

В допълнение към вдъхновяващите сесии и презентации, събитието стана и естрада за тържествената гала по награждаване на спечелилите в тазгодишното издание на „ Kangaroo Global Linguistics ". Осемнадесет надарени български деца получиха награди след присъединяване си в националния кръг на най-голямото в света съревнование по британски език. Бяха наградени и спечелилите в Художествено-музикалното съревнование, проведено от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, които приветстваха гостите с впечатляващи музикални осъществявания.

„ 17 години „ Ден на Кеймбридж "! Изключително съм горделив, че има хора, които са тук 17 години дружно с нас, такива, които са за първи път, такива, които са по средата. Благодаря ви, вие вършиме деня огромен! ", сподели Владимир Колев, шеф на издателство „ Клет България " в приветствието си към аудиторията.

„ Денят на Кеймбридж " се организира за 17-а поредна година, като събира преподаватели по британски език и шефове на просветителни институции от цялата страна. Тази година програмата на конференцията обхвана тематики като превръщането на образователните часове в интерактивна среда на образование с игри. Участниците в Деня на Кеймбридж обмениха скъп опит за това по какъв начин да създадат езиковото образование по-ефективно и ангажиращо за възпитаници от всички възрасти и получиха доста нови познания и опит от водещи специалисти в региона на преподаването на британски език.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР