На 21 септември временно влиза в сила всеобхватното икономическо и

...
На 21 септември временно влиза в сила всеобхватното икономическо и
Коментари Харесай

Споразумението СЕТА влиза временно в сила

На 21 септември краткотрайно влиза в действие всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение (ВИТС, познато още и като СЕТА) сред Европейски Съюз и Канада.

Временното използване на съглашението е разследване от неговото утвърждение от държавите-членки на Европейски Съюз, изразено в границите на Съвета, както и от Европейския парламент. То обаче ще влезе в действие напълно и дефинитивно, едвам когато бъде утвърдено от всички държави-членки на Европейски Съюз, оповестява БГНЕС.

Споразумението ще докара до отпадане на 98% от цените, които в този момент бизнесът заплаща в процеса на вноса и износа сред Европейски Съюз и Канада. Освен това компании от Европейски Съюз ще могат да аплайват за контракти с публично финансиране в Канада. Очаква се и по-значима част от добитите в Европейски Съюз квалификации да бъдат признавани и в северноамериканската страна.

В същото време в Европа има доста терзания по отношение на СЕТА. Критиците на съглашението се притесняват, че то ще докара до занижаване на стандартите за качество и че канадските артикули ще подбият цените на локалните и ще провокират проблеми за стопанските системи.

Срещу СЕТА и ТПТИ, сходното съглашение сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, неколкократно имаше и митинги.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР