На 20 октомври Европейският съюз и Великобритания наложиха санкции на

...
На 20 октомври Европейският съюз и Великобритания наложиха санкции на
Коментари Харесай

Брюксел и Лондон наложиха санкции на Иран заради доставките на дронове на Русия

На 20 октомври Европейският съюз и Англия постановиха наказания на няколко ирански предприемачи, както и на една оръжейна компания. Според тяхната информация те са доставили ирански дронове на Русия, които тя употребява във въздушни офанзиви против украински цивилни цели.

По време на последните серии от съветски офанзиви против украински градове бяха видяни " дронове камикадче ", които се разрушават в жилищни и обществени здания. Те имат характерна триъгълна форма, която ги прави елементарно разпознаваеми като иранските дронове „ Шахед-136 “. Техеран отхвърля да ги е изшращал на Русия.

В четвъртък и Брюксел и Лондон глобиха едни и същи трима ирански военнослужещи и производителя на дронове Shahed Aviation Industries . Имената на тримата ирански генерали и Shahed Aviation Industries бяха оповестени в формалния вестник на Европейски Съюз, добавяйки ги към черния лист на глобите против Иран.

Чешкото председателство на Европейски Съюз заяви в Туитър, че посланиците на страните членки са се споразумели за ограниченията след три дни диалози. Те даже са в подготвеност да разширят глобите, с цел да включват още четири ирански организации, които към този момент са избрани за санкциониране, тъй като също вземат участие в износа на дроновете за Русия.

Британският външен министър Джеймс Клевърли сподели, че поддръжката на Иран за войната на Русия в Украйна е „ нежелателна “.

От 10 октомври съветските сили организират съвсем непрестанни въздушни офанзиви против украински цивилни и инфраструктурни цели. В тях те постоянно употребяват създадени в Иран дронове Shahed-136.

Украинският министър на енергетиката Херман Халущенко сподели на 20 октомври, че Русия е нанесла към 300 удара по енергопреносната система на Украйна през последните 10 дни. че вкарва ограничавания в електроснабдяването на цялата територия на страната поради провалите по енергийните ѝ централи.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Достатъчно гласове за ръководител към този момент липсват. А има ли за военна помощ за Украйна?  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР