На 20.12.2023 г. /сряда/ от 11:00 ч. в Малка конферентна

...
На 20.12.2023 г. /сряда/ от 11:00 ч. в Малка конферентна
Коментари Харесай

Центърът за временно настаняване подслони 150 бездомни

На 20.12.2023 година /сряда/ от 11:00 ч. в Малка конферентна зала на Дома на културата Борис Христов ще се организира заключителна конференция по план „ Интегрирани дейности за стабилно градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 “. Проектът започва през юли 2019 година и е на обща стойност 485 489.80 лева По него се финансира активността на Центъра за краткотрайно настаняване /ЦВН/ на ул. Мортагон № 4 в Пловдив, в който се настаняват хора с ниски приходи, останали без дом.

За целия интервал на осъществяване на плана през Центъра за краткотрайно настаняване минаха повече от 150 консуматори, които получиха освен достъп до гратис жилище и до разнообразни обществени услуги, само че също по този начин поддръжка за намиране на работа, подпомагане за издаване на персонални документи, включване в стратегии за даване на безвъзмездна храна, опция за преквалификация и продължение на образованието.

По време на четирите години и половина от осъществяването на плана, екипът на ЦВН, който се състои от 4-ма души, съумя да се оправи с редица провокации, в това число и с компликациите по време на пандемията. Благодарение на всеотдайната работа на чиновниците в Центъра, хората, които минаха през него, получиха освен заслон и помощ в сложен житейски миг, само че в доста от случаите – и вяра за едно ново начало.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР