На 2 юли 2018 г. Министерството на здравеопазването ще започне

...
На 2 юли 2018 г. Министерството на здравеопазването ще започне
Коментари Харесай

МЗ започва тестова процедура за закупуване на лекарства чрез Електронната система

На 2 юли 2018 година Министерството на здравеопазването ще стартира провеждането на тестова процедура за закупуване на лекарствени артикули посредством Електронната система . Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Целта на тестовата процедура е всички функционалности на Електронната система да бъдат тествани в действително време за продуктивност и успеваемост. Предвижда се тестовата процедура да се организира в границите на месец юли 2018 година.
За стартирането на тестовата процедура на извършена нарочна среща в Министерството на здравеопазването бяха известени всички заинтригувани страни, като същите показаха своята поддръжка.
Тестовата процедура започва с покана за събиране на поръчки до лечебните заведения, попадащи в член 1 от Постановление № 146 от 9 юни 2015 година за основаване на Централен орган за покупки в бранш " Здравеопазване " (ПМС№146/2015 г.), а точно: лечебни заведения за болнична помощ по член 5, алинея 1 и член 9 от Закона за лечебните заведения (ЗЛЗ), центрове за незабавна здравна помощ, лечебни заведения за стационарна психиатрична помощ по член 5, алинея 1 от ЗЛЗ, центровете за психологично здраве, центровете за кожно-венерически болести, както и комплексните онкологични центрове.
Тестовата процедура обгръща закупуването на всички лекарствени артикули от Приложение № 2 на Позитивния лекарствен лист.
Достъпът до Електронната система се реализира от регистрирани консуматори посредством електронен автограф на електронен адрес cop.mh.government.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР