На 2 октомври ни предстои да проведем извънредни парламентарни избори

...
На 2 октомври ни предстои да проведем извънредни парламентарни избори
Коментари Харесай

Радев: От огромно значение е тези избори да излъчат устойчиво и отговорно управленско мнозинство

" На 2 октомври ни следва да проведем изключителни парламентарни избори и това е съществена задача пред служебното държавно управление, тяхната организация и осъществяване. От голямо значение е за всички нас е тези избори да излъчат стабилно и отговорно управническо болшинство, което да се заеме с неотложните промени и вземането на стратегически за страната ни решения. Важно е това болшинство да се употребява с висока легитимност . Високата легитимност идва от висока изборна интензивност ", това сподели президентът Румен Радев организира при започване на работната среща представители на институциите, виновни за подготовката и провеждането на предстоящите предварителни парламентарни избори на 2 октомври.

" Повишаване на доверието в машинния избор. Машинното гласоподаване потвърди своята успеваемост за фрапантно понижаване на недействителния избор, както и броя на сбърканите и манипулирани протоколи. Допринесе за понижаване на купения избор ", сподели Радев като належащо изискване за повишение на изборната интензивност. 

" Необходима е дейна осведомителна акция за машинното гласоподаване ", безапелационен е Радев. 

" Изборите, проведени предходната година от двете служебни държавни управления демонстрираха, че е допустимо да се води резултатна битка против купения избор ", акцентира президентът Радев. 

В работната среща ще вземат участие ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова , служебният заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев , служебният заместител министър-председател по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията Христо Алексиев , министърът на външните работи Николай Милков , както и представители на Министерството на електронното ръководство, Главна дирекция „ ГРАО “ в Министерството на районното развиване и благоустройството и на „ Информационно обслужване “ АД.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР