На 2 и 3 декември 2022 г. се проведе Деветата

...
На 2 и 3 декември 2022 г. се проведе Деветата
Коментари Харесай

Призово място за Езикова гимназия на Деветата научна сесия на УчИ БАН

На 2 и 3 декември 2022 година се организира Деветата научна сесия на УчИ Българска академия на науките в зала „ Проф. Марин Дринов “ на Академията в град София.Бяха показани над 50 плана на възпитаници в разнообразни научни области – математика, информатика, биология, медицина, филантропични науки, изобразително изкуство и изкуствознание.

Учениците от 12 клас на Езикова гимназия „ Димитър Димов “ - град Плевен Симона Николова и Мартин Тодоров, с теоретичен началник Людмила Бояджиева – учител по биология и химия, завоюваха трето място с създаването си „ Райският газ – Ад или Рай? Защо 30-те секунди в Рая, в действителност са по-близо до Ада “.



Проектът преглежда извънредно настоящ проблем за необятната приложимост на божествен газ от младежите на празненства, нощни заведения и празненства.Фокусът на работата на учениците е изследване на рисковете и следствията, които крие използването на радостния газ, развиване на необятна осведомителна акция измежду съученици, родители и младежи. Интригуващите оферти за модерни осведомителни канали посредством обществените мрежи, дълбочината на проучването на въздействието на райския газ, откровените изявленията, които учениците са провели при създаването на плана, високото равнище на аналитични и презентационни умения впечатлиха журито.

Деветата ученическа научна сесия се посвещава на фундаменталните науки за стабилно развиване. Настоящата година бе оповестена от ЮНЕСКО и Организация на обединените нации за „ Международна година на фундаменталните науки за стабилно развиване “. Мисията на Ученическия институт на Българска академия на науките е да развива и надгражда плановото обучение, учредено на креативност, проучвателен метод и въвеждане на нововъведения.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР