На 2 февруари Apple направи значителен пробив в света на

...
На 2 февруари Apple направи значителен пробив в света на
Коментари Харесай

Apple: Новото лице на метавселената

На 2 февруари Apple направи забележителен пробив в света на технологиите с стартирането на пространствения компютър Vision Pro, с което означи едно от най-значимите пускания на хардуер от години насам.

С впечатляващия брой предварителни поръчки и сполучливия опит на Apple в стартирането на хардуерни артикули, запалянковците на метавселената имат учредения да се радват на това, което им следва.

Apple Vision Pro  се отличава като устройство за пространствени калкулации, което има формата на хедсет за виртуална действителност (VR). За разлика от виртуалната действителност, устройството предлага на потребителите комбиниране на действителния свят с цифрови изображения (разширена реалност), като всъщност трансформира физическата им среда в интерактивен компютърен интерфейс.

Източник: www.apple.com

Това разграничаване сред пространствените калкулации и виртуалната действителност е от решаващо значение. Въпреки умерения триумф на виртуалната действителност в бранша на игрите и предприятията, тя мъчно намира необятно разпространяване измежду всеобщите консуматори.

Това не е изненадващо, като се има поради добре документираният феномен на “ “, изпитван от доста консуматори. Пространствените калкулации обаче се оказаха по-удобни за всички. Вместо да потапя изцяло потребителите във виртуална среда, устройството употребява камери за консолидиране на цифрови детайли в настоящото физическо пространство на потребителя.

Този метод разрешава по-голямо взаимоотношение с действителния свят, нараснала сигурност посредством поддържане на информираност за заобикалящата среда и евентуално по-плавно приемане спрямо VR.

Пускането на пазара на iPhone през 2007 година направи гражданска война в потребителските технологии и докара Apple до невиждан триумф. Въпреки първичния песимизъм, въздействието на iPhone върху всекидневието и международната стопанска система не може да бъде надценено. По сходен метод Apple Vision Pro, макар че цената му е доста по-висока – $3,499, провокира забележителен интерес, като предварителните поръчки надвишиха 200,000 бройки.

Размишлявайки върху пътя на iPhone от скромното начало до доминирането на пазара, е ясно, че софтуерните нововъведения постоянно не се поддават на първичния песимизъм. Както в миналото телефоните със сензорни екрани се сблъскваха със подозрения, по този начин и концепцията за носене на компютър на лицето може да наподобява нетрадиционна в този момент, само че може да се трансформира в нещо всекидневно в бъдеще.

Предвиждайки бъдеще, в което разширената действителност улеснява по-завладяващи и свързани прекарвания, скоро може да станем очевидци на смяна в метода, по който взаимодействаме с технологиите. Вместо да бъде привързана към екраните, разширената действителност може да разреши по-естествена и ангажираща връзка, засилвайки човешката връзка в един все по-дигитален свят.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР