На 18 септември пет страни-членки на Европейския съюз отхвърлиха изготвения

...
На 18 септември пет страни-членки на Европейския съюз отхвърлиха изготвения
Коментари Харесай

Петте страни от ЕС отхвърлиха плана на Киев за ограничаване на износа на селскостопански продукти

На 18 септември пет страни-членки на Европейския съюз отхвърлиха направения от Украйна проект за ограничение на износа на селскостопански артикули, който съгласно Европейската комисия би трябвало да размени едностранните ограничавания върху украинския импорт, заяви РАР , като се базира на свои източници.

Украйна показа предложение на Европейската комисия в Брюксел по отношение на вноса на зърно в страните от Европейски Съюз, което допуска система от " разрешителни за експорт ". В последна сметка Киев ще вземе решение за тези " разрешителни ", даже в случай че страните-членки възразят. 

" Държавите, граничещи с Украйна, в това число Полша, се опълчиха на предлагането ", показва източникът от Европейски Съюз пред PAP. 

Заради изказванията на Украйна за започване на процедури против Полша, Унгария и Словакия пред Световната комерсиална организация (СТО) тези три страни от Европейски Съюз няма да вземат участие в работата на платформата за украинско зърно в Брюксел.

В работата на платформата участваха представители на Полша, Унгария, Словакия, Румъния, България, Европейската комисия и Украйна. Срещите се организираха в Брюксел.

" Полша, Унгария и Словакия се отдръпват от работа в границите на платформата заради процедурна нерешителност и обстоятелството, че Украйна може да употребява информацията, предоставена в границите на координационната платформа против тези три страни в процедури пред СТО “, е съобщил един от источниците на полската организация.

Според предлагането на Киев украинското министерство на стопанската система единствено ще взема решения по отношение на разрешенията за експорт на зърно за Европейски Съюз, в това число страни, граничещи с Украйна, даже в случай че страните от Европейски Съюз са срещу такова позволение.

Според информация на полската организация на среща в Брюксел полският дипломат в Европейски Съюз Анджей Садош е разкритикувал новото предложение на Украйна, което съгласно Полша не взема решение въпроса с контрола и ограничението на притока на украинско зърно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР