На 17 април, неделята на Цветница, на голямата поляна в

...
На 17 април, неделята на Цветница, на голямата поляна в
Коментари Харесай

Посрещаме Цветница в Южен парк с пикник, великденски инсталация и благотворителен концерт в подкрепа на украинските бежанци у нас

На 17 април, неделята на Цветница, на огромната поляна в дясно от централния вход на Южния парк ще се случи благотворителен пикник в поддръжка на украинските бежанци в България. Инициативата се провежда седмица преди един от най-големите християнски празници под надпис , с цел да сътвори другарска среда за бежанците от Украйна в навечерието на празника и да поддържа набирането на средства за нуждаещите се в България.

Над 20 са музикалните и образни български и украински актьори, които се включват в програмата на събитието, проведено с поддръжката и присъединяване на Столична община. На поляната в парка ще бъде ситуирана арт апаратура от 6 огромни великденски яйца, изрисувани от български и украински актьори с техните послания за мир. Едно от яйцата ще има и специфична задача — да бъде касичка за набиране на дарения за бежанците от Украйна в България, в която всеки клиент може да остави своя принос. Подкрепата си ще окажат и Белослава, Свилен Ноев от “Остава”, Мила Робeрт, Елена Сиракова, Деси Андонова и Илко Градев, джаз бенд Funkilicious и други музиканти, които ще озвучат поляната в благотворителен концерт с поддръжката на Dynacord . Всички събрани средства в акцията ще бъдат предоставени за филантропична помощ на бежанците в България към СУОБ " Мати Україна " .

Българските и украински художници и илюстратори, които ще изрисуват шестте двуметрови великденски яйца със своето персонално обръщение за мир са Paul Romaniuk (Киев, Украйна), Vicky Knysh (Minushka), Борислава Караджова и Михаела Караджова (София), Маргарита Димитрова (Subcultura, София), Мария Балева (Pottery and Poetry, София) . Уникалните дизайни ще бъдат рисувани онлайн на 14 април в център за модерно изкуство “ ” и ще бъдат показани на жители и посетители по време на пикника.

В програмата на събитието вземат участие и Георги Блажев и Цветелина Цветкова с четене на техни авторски разкази. В пикника се включват и каравани с храна и питиета, които ще дарят на идеята част от приходите си от събитието.

Вече над 70 000 хиляди са украинските бежанци, които са потърсили помощ в рамките на България и доста от тях са локирани в София. Всеки клиент на пикника може да поддържа най-нуждаещите се от тях, като направи подаяние по своя преценка в специфичното великденско яйце – касичка. Всички средства, набрани от акцията, ще бъдат предоставени за филантропична помощ на бежанците в България към .

Инициативата “Великден дружно.” се случва с помощта на поддръжката на Столична община, “Топлоцентрала”, Dynacord и с организацията на информационните организации,, по концепция на украинския PR експерт Владислав Димитров. Подробности за събитието може да намерите .
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР