На 17.01.2022 г. ВиК – Шумен извърши ремонта на дълбок

...
На 17.01.2022 г. ВиК – Шумен извърши ремонта на дълбок
Коментари Харесай

ВиК – Шумен завърши ремонта на дълбок сондаж „Мировци”

На 17.01.2022 година ВиК – Шумен извърши ремонта на бездънен сондаж „ Мировци “. Изграден и пуснат в употреба през 1974 година, той е един от главните водоизточници във водоснабдителна система „ Мировци”. От нея се водоснабдяват жителите на три обитаеми места в община Нови пазар - с. Мировци, с. Беджене, с. Преселка и на с. Красен дол от община Никола Козлево. От водоснабдителна система „ Мировци”, при нужда се обезпечават спомагателни водни количества и за с. Писарево и с. Тръница в община Нови пазар и с. Каравелово в община Никола Козлево.

Поради огромната дълбочина, на която е потънал помпеният елемент - 260 м, неговият ремонт и монтаж бяха изпълнени с тежък автокран с огромна товароносимост. Инсталираната нова помпа е съвременна и енергоефективна, в сходство със актуалните условия за този тип елементи.

„ Въпреки комплицирания терен, зимните условия и огромната дълбочина, работите бяха изпълнени в границите на предварителния график и без нарушение на водоснабдяването за потребителите “, сподели Стоян Владимиров, гл. инженер на ВиК – Шумен. „ Този обект е част от нашата стратегия за възстановяване на водоснабдяването на дребните обитаеми места в региона “, добави инж. Владимиров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР