На 15-ти януари 2017 г. Япония изстреля ракетата SS-520-4 и

...
На 15-ти януари 2017 г. Япония изстреля ракетата SS-520-4 и
Коментари Харесай

Япония ще опита повторно изстрелване на най-малката орбитална ракета до края на тази година

На 15-ти януари 2017 година Япония изстреля ракетата SS-520-4 и в случай че полетът беше приключил с триумф, тя щеше да се трансформира в най-малката орбитална ракета в историята на космонавтиката. За страдание 9.5-метровата ракета престана да изпраща телеметрична информация към наземните ръководители броени секунди след старта, а изкуственият сателит TRICOM-1 падна в океана.

Но Японската галактическа организация не желае да се откаже от създаването на мини-ракета – още до края на тази година ще бъде издигната нова ракета и ще бъде изработен нов опит за изстрелване (източник).

Последващото следствие на повредата през януари потвърди, че слабото звено на ракетата е било окабеляването и това е довело до късо съединяване. Именно това дава мотив за оптимизъм, че японците ще опитат наново изстрелване толкоз скоро след повредата. Подобряването на окабеляването е относително лесна задача и стига изолацията да има уместно предотвратяване по време на вибрациите при изстрелване, всичко би трябвало да е наред идващия път.

Целта е да бъде основана дребна и евтина ракета, която ще разреши да бъдат изстрелвани мини-спътници за цена по-ниска от $500 000.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР