На 15-ти септември изданието Naked Science, позовавайки се на свои

...
На 15-ти септември изданието Naked Science, позовавайки се на свои
Коментари Харесай

НАСА създаде напредничава камера за новия космически телескоп

На 15-ти септември изданието Naked Science, базирайки се на свои източници, заяви, че американската компания Ball Aerospace, изпълнявайки контракт подписан с галактическата организация НАСА, е приключила монтажа на авангардната камера WFI (Wide Field Instrument). Основната характерност на тази камера е доста високата (за галактическата сфера, схваща се) разграничителна дарба на датчика – тя е 288 мегапиксела. Именно тази усъвършенствана камера в обозримо бъдеще ще бъде главният оптичен инструмент в най-новия галактически телескоп Nancy Grace Roman.

Освен това представителите на Ball Aerospace ще би трябвало да оборудват галактическата обсерватория за инфрачервени лъчи с много впечатляващо огледало с диаметър 2,4 метра – сходна система се употребява в телескопа Хъбъл. Също по този начин специалистите прецизираха, че новият телескоп ще организира проучвания както в част от забележимия набор, по този начин и в рамките на близкия инфрачервен диапазон, тъй че да се съпоставя nowata обсерваторията с галактическия телескоп „ Джеймс Уеб “ не е правилно – те „ виждат “ в разнообразни диапазони.

Усъвършенстваната камера WFI има просто голямо зрително поле – то е 100 пъти по-голямо от главния оптичен инструмент на „ Хъбъл„, което ще даде опция на учените да събират данни за доста по-големи области от небето. И в действителност това е доста значим миг, тъй като новият галактически телескоп ще се занимава и с търсене на екзопланети и приемане на висококачествени изображения на тези небесни тела. Вероятно, в случай че учените съумеят да открият Земя 2.0, то това ще стане само благодарение на този телескоп. Планира се той да бъде изведен в космоса до края на 2026 година,

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР