На 14 януари руските сили нанесоха две вълни от ракетни

...
На 14 януари руските сили нанесоха две вълни от ракетни
Коментари Харесай

ISW: Русия удари Киев с С-300 и С-400 от Беларус

На 14 януари съветските сили нанесоха две талази от ракетни удари по украинската сериозна инфраструктура . Украински публични лица оповестиха, че съветските сили са нанесли 50 ракетни и три въздушни удара по Киев, Харков, Одеса, Кривой Рих, Днипро, Виница и неуточнени обитаеми места в Западна Украйна. Руските ракетни удари по град Днипро повредиха жилищна постройка, убиха най-малко 18 души и раниха над 70. Това се показва в дневния летописи за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са нанесли удари по украински градове и селища на две талази: първо са употребявали системи С-300 и С-400 в Беларус против наземни цели в Киев и Киевска област сутринта, а по-късно са нанесли 28 удара с крилати ракети, употребявайки управляеми ракети Kh-101/Kh-555, Kh-22, морски Калибр и Kh-59. Украинският общоприет щаб добави, че украинските сили са свалили 18 крилати ракети и три управляеми ракети.

Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат съобщи, че съветските сили са употребявали ракети с остра балистична траектория, евентуално модифицирани ракети С-300 и С-400 или системи " Искандер-М ", с цел да нанесат удар по Киев, като означи, че украинските сили понастоящем не могат да смъкват тези ракети, когато са изстреляни от дребен обхват.
 Вашингтон: Атаката против Соледар има висока цена
Вашингтон: Атаката против Соледар има висока цена

Това признали и от Кремъл

" Пригожин показа командира на групата " Вагнер ", която води боевете за селището, и похвали опциите на " Вагнер " спрямо елементарните съветски военни. Той съобщи, че групата " Вагнер " е съумяла с помощта на богатия си опит, независимостта си, ефикасното си военно съоръжение и по-добрата си система за командване и надзор ", пишат анализаторите.

ISW отбелязва, че сходни дейности на Пригожин имат за цел да разграничат ЧВК " Вагнер " от другите съветски сили и да покачат нейния политически престиж.

Рискът от второ съветско навлизане в Украйна откъм Беларус се прави оценка като невисок, само че вероятен. Прякото присъединяване на Минск във войната е малко евентуално.

Като доказателство за това анализаторите привеждат изказване на Серхий Наев, командващ Обединените сили на украинските въоръжени сили, от 14 януари, съгласно което настоящето съответствие на украинските сили, настоящи на север, е задоволително за стабилизиране на границата.
 Андрей Йермак: Бахмут и Соледар - това е борбата при Вердюн на 21 век
Андрей Йермак: Бахмут и Соледар - това е борбата при Вердюн на 21 век

Според думите му в Соледар се водят градски боеве

" Наев добави, че запасите на Украйна могат да бъдат преразпределени в отговор на нараснала опасност от Беларус ", се показва в отчета на ISW.

Освен това специалистите означават, че украинският общоприет щаб още веднъж е съобщил, че към 14 януари не е следил образуването на ударна група от съветски войски на територията на Беларус .
 Атаката по Киев през днешния ден – Русия сподели муниции „ ново потомство “
Атаката по Киев през днешния ден – Русия сподели муниции „ ново потомство “

Украйна записва ракети от север, само че не оповестява какви са били

Евгений Пригожин, създател и началник на ЧВК " Вагнер ", продължава да манипулира тематиката за " завладяването на Соледар ", с цел да увеличи престижа си и да разграничи своите военни от другите окупатори.

Това се показва в дневния летописи за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Анализаторите означават, че на 14 януари Пригожин разгласява фрагменти, снимани съгласно него в Соледар, в които се акцентира ролята на Вагнер в боевете за града .

 Украинската Противовъздушна отбрана: Русия изстреля 38 ракети от разнообразни видове, свалихме 25
Украинската Противовъздушна отбрана: Русия изстреля 38 ракети от разнообразни видове, свалихме 25

Киев е бил ударен със зенитни ракети S-400/S-300

Кремъл продължава лъжливо да твърди, че Украйна съставлява екзистенциална опасност за Русия, с цел да отхвърли украинските оферти за мирна среща на върха и да резервира първичните максималистични цели на Путин. Руският непрекъснат представител в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Василий Небензя отговори на украинските оферти за мирна среща на върха на 13 януари с поредност от погрешни изказвания, представящи Украйна като агресор, който, неуместно, " се готви да нападне Москва ".

Кремъл продължава да употребява дългогодишни погрешни изказвания, че украинското държавно управление потиска религиозните свободи, като морално опрощение за отхвърли си да договаря с Украйна, евентуално с вярата да насочи интернационалното публично мнение против Украйна. В обръщението си Небензя твърди, че " режимът на Зеленски " е " властническа тирания ", която желае " да унищожи каноничната черква в Украйна - Украинската православна черква ".

Основни заключения:
На 14 януари съветските сили нанесоха две талази от ракетни удари по сериозна инфраструктура в Украйна. Кремъл продължава да твърди погрешно, че Украйна съставлява опасност за съществуването на Русия, с цел да отклони украинските оферти за мирна среща на върха и да резервира първичните максималистични цели на Путин. Кремъл продължава да употребява дългогодишния подправен роман, че украинското държавно управление потиска религиозните свободи, като морално опрощение за отхвърли си да договаря с Украйна и евентуално с вярата да настрои интернационалното публично мнение против Украйна. Евгений Пригожин, притежател на " Вагнер ", продължава да употребява ролята на " Вагнер Груп " в завладяването на Соледар, с цел да увеличи политическата си известност и индиректно да подлага на критика постоянната съветска войска. Руските сили не престават лимитирани контраатаки по линията Сватово-Кремина. Руските сили продължиха настъплението си край Соледар, както и край Бахмут и Авдеевка. Малко евентуално е украинските сили да задържат позиции в самия Соледар. Руските сили не престават да пазят и укрепват предните си позиции на източния (левия) бряг на река Днепър в Херсонска област. Западни представители все по-често се причисляват към украинските управляващи, предупреждавайки, че Русия се готви за идна втора вълна на готовност. Руските окупационни управляващи в Херсон не престават да подхващат ограничения за наложително пренасяне на жителите в Русия. Нападенията на украинските партизани не престават да пречат на напъните на съветския вътрешен фронт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР