На 14 декември стана известно за посещението на служители на

...
На 14 декември стана известно за посещението на служители на
Коментари Харесай

Палми, басейн, лукс: Претърсиха испанската вила на украински военен комисар СНИМКИ

На 14 декември стана известно за визитата на чиновници на Държавното бюро за следствие (ДБР) в недвижими парцели, благосъстоятелност на фамилията на някогашния началник на Одеския териториален център за придобиване Евгений Борисов. Един от обектите, за които се интересуват силите за сигурност, е имение в Марбея в Испания със скъпо обзавеждане, басейн и зона за отдих. Подробности за претърсването на имуществото на някогашния боен комисар Борисов са описани в публикация на портала на ведомството.

Пресслужбата на ДБР означи, че претърсването е осъществено взаимно с испански чиновници на реда. Имотът на някогашния боен комисар се намира в Марбея в испанския окръг Малага. Още повече, че и двата обекта, от които се интересуват чиновниците на реда, са закупени на името на негови близки - брачната половинка и майка му. Освен това парцелът е добит през 2022-2023 година, след началото на съветската инвазия.

Бележката изброява какво са търсили следователите:
къща с РЗП 857 кв. м и имот от 1530 кв.м. m - обща стойност над 4 милиона евро (регистрирана на майката на Борисов през декември 2022 г.);офис повърхност с повърхност от 223,9 кв. м и на стойност 500 хиляди евро (вписан като обща благосъстоятелност на съпрузите Борисови през февруари 2023 г.).  Домашен интериор Интериор на къщата на Борисов Снимка: ДБР
Служители на Националната полиция на Кралство Испания и следователи от Главна дирекция на Държавното следствено бюро претърсиха пространствата на семейство Борисови. При обиска са конфискувани документи, оповестиха от пресслужбата.
 Имот на Борисов Стая в къщата на Борисов в Испания Снимка: ДБР
Сред конфискуваните документи има документи, които потвърждават, че имението и офис площите фактически принадлежат на някогашния боен комисар и фамилията му. Испанската полиция реагира на предоставените доказателства и иззе имуществото на обвинения.
 Къщата на Борисов Къща на територията на имението на Борисов в Испания Снимка: ДБР
Служителите на реда разгласиха голям брой фотоси, на които можете да видите в елементи екстериора и интериора на имението, благосъстоятелност на Евгений Борисов. Вижда се, че къщата е ситуирана в средата на добре поддържан регион, изпълнен с палми и друга южна растителност.
 Къщата на Борисов в Испания Имението на Борисов - къща Снимка: ДБР
На няколко метра от къщата има басейн, към който има шезлонги за релакс.
 Басей Борисова в Испания Имението на Борисов - басейн Снимка: ДБРСлучаят с военния комисар Борисов - детайлности
Случаят с Евгений Борисов стартира през лятото на 2023 година с изявления в медиите, че той има положение, което е прекомерно огромно за заплатата на шеф на районна военна работа.

Служителите на реда обърнаха внимание на изявления в медиите, направиха инспекция и образуваха производства по пет члена от Наказателния кодекс. Сред тях е „ образуване на заверка на средства, добити по незаконен метод “. Стана ясно, че ответникът има имущество на обща стойност 188 милиона UAH: имот, два жилището, къща в региона на Одеса, както и шест скъпи коли.
Няколко седмици по-късно Борисов беше арестуван и изпратен в следствения арест. В същото време съдът установи превантивна мярка: арест с право на гаранция в размер на 150 милиона UAH.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР