На 14 – 16 октомври 2022г. във Враца ще се

...
На 14 – 16 октомври 2022г. във Враца ще се
Коментари Харесай

Във Враца ще се проведе първи архитектурен фестивал Врата към Враца

На 14 – 16 октомври 2022г. във Враца ще се организира Архитектурен Фестивал „ Врата към Враца “ по план, осъществен от Неправителствени организации „ Врачанските къщи “.

В рамките на 3 днизнаковата улица “Търговска “ става хазаин на първия архитектурен фестивал, като поле за културен туризъм и запознаване на локалната общественост с обекти – монументи на културата, което е и главната цел на плана.

Мероприятието включва опознавателни беседи от архитекти, архитектурна работилница за деца и възрастни, изложения, уъркшоп по изобразяване, работилница по placemaking, демонстрации, както и специфична 3D мапинг апаратура.

Пилотното издание наблюдава опциите за основаване на общности свързани с опазването на културното завещание.

Партньорството с одобрени американски създатели пък разреши обмяна на положителни практики. Основателят на „ Виртуална къща България “ - Ким Холмън е създател от Ню Йорк, притежател на голям брой награди и теоретичен помощник в MIT Media Lab. Virtual House Bulgaria употребява технологията за 3d сканиране Matterport, изобретена и усъвършенствана в Съединени американски щати, с цел да проектира върху пространството на ул. „ Търговска “.

Резултат от дейностите по плана е и основаване на документ – карта за развиване на градското пространство, направен от представители на локалната общественост.

Провеждането на фестивала става допустимо с помощта на финансова помощ от Сдружение " Обществен дарителски фонд за Враца и фондация " Америка за България ", общителното подпомагане на Община Враца, САБ, НИНКН, Инекс Трейд ЕООД и други.

Програма на Фестивала ще намерите на:

https://www.facebook.com/events/773876743903397
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР