На 13 юли под знака на ИК Хермес излиза продължението

...
На 13 юли под знака на ИК Хермес излиза продължението
Коментари Харесай

Нов роман от скандинавската писателка Катрине Енгберг излиза...

На 13 юли под знака на ИК " Хермес " излиза продължението на вълнуващия
трилър " Наемателката " от датската писателка Катрине Енгберг.

Катринe Енгберг е родена през 1975 година в Копенхаген, където живее и до през днешния ден. Тя има сполучлива кариера като танцьор и хореограф в малкия екран и театъра, преди да стартира да написа. „ Наемателката “, оповестена в Дания през 2016 година, е дебютът й като публицист на престъпни романи и първата книга от бестселъровата поредност за полицейски следователи Йепе Кьорнер и Анете Вернер. Още с първата си книга Катрине се трансформира в един от най-четените и обичани създатели на престъпни творби в Дания. Тя е приветствана за свежия си жанр, гениално преплетени сюжети и симпатични герои. От „ Наемателката “ са продадени над 100 000 екземпляра в Дания и романът към този момент е оповестен в над 20 страни по света.

" Стъклени крила " наблюдава няколко паралелни следствия в Копенхаген.
Те излагат следователите Йепе Кьорнер и Анете Вернер на неподозирани
рискове и ги водят в сърцето на здравната система, където упоритостите и
алчността са взели превес.

За книгата

Кардиологичната клиника към Държавната болница в Копенхаген. Медицинска сестра цялостни спринцовка със смъртоносна доза от животоподдържащо лекарство и влиза в стаята на възрастен пациент.

Шест дни по-рано. Разносвач на вестници се натъква на злокобна панорама. Голото тяло на мъртва жена се носи във шадраван в центъра на града.

Две години по-рано. Едно момиче се самоубива в психиатрична клиника за деца и юноши.

Следователят Йепе Кьорнер би трябвало да направи връзката сред трите случая. Но този път не може да разчита на партньорката си Анете Вернер. Тя е в отпуск по майчинство. Или най-малко би трябвало да бъде.

Паралелните следствия излагат Кьорнер и Вернер на неподозирани рискове и ги водят в сърцето на здравната система, където упоритостите и алчността са взели превес.

Отзиви за „ Стъклени крила “

Дебютният разказ на Катрине Енгберг получи възторжени мнения от читателите и рецензията. Камила Легберг – една от най-популярните скандинавски авторки, дефинира „ Наемателката “ като „ приказен дебют “ и назова Енгберг „ безспорна звезда “. А бестселъровата авторка на Ню Йорк Таймс Кати Райкс написа за романа: Незабравимите герои и брилянтните обрати в сюжета ще запленят читателите.

Втората книга на Енгберг също се подреди измежду най-продаваните заглавия от жанра в голям брой страни. Вижте какво споделят читателите за „ Стъклени крила “.

Авторката на скандинавския трилър „ Наемателката “ се завръща и като че ли внася опита си на танцьор и хореограф в писането – няма нито една неверна стъпка в книгата, всичко се движи в синхрон... Пeрсонажите още веднъж са отлично построени, а сюжетът визира настоящи и значими тематики.

Booklist

Като преглежда отношението на обществото към психологично болните, Енгберг преплита комплицирани житейски въпроси с завладяващо престъпно следствие. Феновете на скандинавския трилър сигурно ще желаят поредицата да продължи.

Publishers Weekly

Енгберг е публицист, на който би трябвало да обърнете внимание, и сигурно още дълги години ще има основна роля в скандинавската престъпна литература.

BookPage

Увлекателен и неочакван датски престъпен разказ, изпълнен с обрати, ексцентрични герои, тайнственост и интриги.

Crime by the Book

Книга, която ни показва страховете на всяко цивилизовано общество... Повдига метафизичен въпроси, за които си заслужава да приказваме.

The New York Times Book Review

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР