На 11 ноември Алкомет АД уведоми всички акционери и обществеността

...
На 11 ноември Алкомет АД уведоми всички акционери и обществеността
Коментари Харесай

„АЛКОМЕТ“ АД започва изграждането на фотоволтаични панели за производство на собствена електроенергия

На 11 ноември " Алкомет " АД уведоми всички акционери и обществеността за желанието си да осъществя капиталово предложение – монтаж на покривни фотоволтаични панели за произвеждане на електрическа енергия, върху съществуващи здания, в границите на индустриалната площадка на сдружението, с обща номинална мощ 2 MW.

Фотоволтаичните панели ще бъдат построени на покривите на двата най-нови цеха в предприятието – “Валцов ”2 и “Цех за механична обработка на профили ”. Инвестицията е на приблизителна стойност 2,6 милиона лв.. При удобни метеорологични условия компанията ще стартира монтирането на панелите през декември тази година, като се чака през февруари 2023г. да се пуснат в употреба.

Общият брой на инсталираните панели ще бъдеоколо5 000 бр., като годишното произвеждане на сила ще бъде 2 600 мВтч и ще покрие към 4% от потреблението на завода.

Спестените въглеродни излъчвания от плана се пресмятат на 1330 тона годишно, или на 33 250 тона за планувания 25-годишен интервал на употреба.

Компанията към този момент сполучливо извършва планове за

понижаване на СО2 в другите си производства.

През 2023 година се чака да завърши и осъществяването на проектаALUGREEN(Greener anodizing for cleaner nature), който компанията изпълнявас финансовата поддръжка на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в границите на стратегия “ Развитие на бизнеса, нововъведения и МСП в България ”.Компанията е в развой на внедряване на новаторски зелени процеси в завод Елоксация, с помощта на които се чака да се реализира позитивен резултат върху околната среда, като понижаване на боклуци, икономии на вода и сила и най-много понижаване на излъчванията на въглероден диоксид.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР