На 11 май 2019 г., събота, от 10:00-13:00 ч. на

...
На 11 май 2019 г., събота, от 10:00-13:00 ч. на
Коментари Харесай

Получаваме книги срещу стара пластмаса пред Общината

На 11 май 2019 година, събота, от 10:00-13:00 ч. на площад „ Стефан Стамболов ” и на паркинга на Кауфланд в Район Тракия бул. „ Освобождение “ 47 в Пловдив ще се организира акцията „ Книги за боклук ”. Тази година провеждането на самодейността е в навечерието на деня на Българската култура и просвета и на славянската книжовност и с оглед стимулиране на разделното събиране и преработване на боклуци от пластмаса.

Регламентът за присъединяване остава без промени. Всеки искащ може да донесе един или повече кг пластмасови боклуци, почистени и годни за преработване. За всеки кг, участниците получават ваучър за една хартиена или две електронни книги от онлайн книжарницата. За да могат повече хора да се включат в акцията, всеки участник може да получи най-много два талона за книги и един ваучър за отстъпка на артикули щадящи природата от верига магазини Кауфланд България без значение от предаденото количество пластмаса.

От първото издание на „ Книги за боклук “ през 2013 година до момента вследствие на акцията в страната са рециклирани над 55 тона пластмасови боклуци и са раздадени десетки хиляди книги. Миналата година участниците в събитието в Пловдив регистрираха най-хубав резултат, което отреди на града първото място в символичната конкуренция с идея.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР