На 11 и 12 юли президентът Румен Радев ще бъде

...
На 11 и 12 юли президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Радев ще се срещне с президента на Черна гора

На 11 и 12 юли президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Черна гора по покана на президента Мило Джуканович.

Българският държавен глава ще бъде посрещнат с публична гала в президентския замък в историческата столица Цетине. С черногорския президент ще проведат среща „ на четири очи “ и ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации, след което ще дадат взаимна конференция.

В центъра на диалога сред двамата държавни глави се чака да стоят задълбочаването на двустранното съдействие в стопанската система, образованието, науката, нововъведенията и технологиите, партньорството в областта на сигурността и защитата, районното съдействие в Югоизточна Европа, както и европейската вероятност на Черна гора.

По време на визитата Радев ще беседва и с ръководителя на Народното събрание Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

В постройката на черногорския парламент Румен Радев ще открие изложбата " Черна гора и България 1878-1918 година " – взаимен план на държавните архиви на България и Черна Гора, която показва исторически документи за връзките на двете страни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР