На 106-тия ден от началото на войната на РФ срещу

...
На 106-тия ден от началото на войната на РФ срещу
Коментари Харесай

Украинският ГЩ: Руските агресори проведоха редица неуспешни щурма

На 106-тия ден от началото на войната на РФ против Украйна, не престават боевете за Северодонецк, Богородичное и Долгенкое. Руските окупатори с апровели редица неудачни щурмове - в селищата Тошковка, Ротов, Николаевка и Камишеваха. Това заяви Генерален щаб на ВСУ.

По посока на Волинското и Полеското посоки съперникът не е предприемал дейни дейности, няма основни промени в ситуацията. По Северското направление съветските нашественици обстрелват с минохвъргачки гражданска инфраструктура в региона на Чернигов и Сума. По Харковското направление врагът прави инженерно-фортификационни дейсйтвия за съоръжение на отбранителни позиции и минира подстъпите към тях.

Руските агресори обстрелват гражданска инфраструктура в региона на селищата Стари Салтов, Руски и Черкаски Тишки, Коробочкино, Асеевка, Чепил и Уда. Противникът концентрира силите си за продължение на настъплението съм към Славянск и Барвенково. Обстрелвана е гражданска инфраструктура в региона на селищата Дуброво, Камишеваха и Курулка. По Донецкото направление врагът обстрелва с артилерия фронтовата линия, нанесен е ракетен удар в региона на Краматорск.

По Лиманското направление няма дейни противникови дейности. По Северодонецкото направление украинските бранители са обстрелвани с минохвъргачки, артилерия и РСЗО. Разрушена е гражданска инфраструктура в региона на селищата Северодонецк, Лисичанск, Приволие, Устиновка, Горскиое и Екатериновка. Руските нашественици направиха несполучлив взлом към селището Тошковка. В региона на Екатериновка украинските военни нанесоха тежки загуби на съперника и той отстъпи.

По Бахмутското направление врагът е обстрелвал позициите на украинските подразделения със стволна и реактивна артилерия. Нанесени са ракетно-авиационни удари по селищата Верхнекаменка, Золотое, Берестовое и Славянск. Използвайки резултатите от огневото влияние, врагът се пробва да организира щурмови дейности против селищата Рота, Николаевка и Камишеваха.

За миналото денонощие украинските бранители в Донецка и Луганска област са отблъснали 7 противникови офанзиви, унищожили са 3 танка, 2 бойни бронирани машини и 4 единици автомобилна техника. Свалени са и 6 дрона " Орлан-10 ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР