На 100 години почина големият български режисьор, сценарист, писател, общественик

...
На 100 години почина големият български режисьор, сценарист, писател, общественик
Коментари Харесай

Почина известен български режисьор и сценарист

На 100 години умря огромният български режисьор , сценарист, публицист, държавник и депутат Анжел Вагенщайн . Тъжната вест заяви във Фейсбук Александър Оскар, ръководител на организацията на евреите в България „ Шалом “.

Александър Оскар и Анжел Вагенщайн. Снимка: Александър Оскар, Facebook

„ С огромна болежка споделям тъжната вест за кончината на Анжел Вагенщайн. Имах достойнството и шанса да познавам и поддържам връзка от близко с Анжел и всяка среща с него бе необикновено преживяване. Блестящ сценарист и публицист, Анжел бе на първо място хуманист и герой за обществена правдивост. Еврейската общественост в България загуби едно от най-ярките си лица. Искрени съболезнования на Джаки, Раймонд и цялото семейство. Светъл път, Анжел и до нови срещи! Зихроно ливраха! P.S. Желанието на Анжел е да бъде изпратен в стеснен фамилен кръг. На 30-тия ден, както повелява еврейската традиция ще организираме събитие в Централната софийска синагога и ще си спомним за Анжел “ , написа доктор Александър Оскар.

Вагенщайн е създател на 50 сюжета за филми – игрални, документални и анимационни. Книгите му са преведени на доста езици, в това число френски, британски, съветски, немски, испански и италиански.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР