На 10 май започна ремонтът на столичната улица Цар Иван

...
На 10 май започна ремонтът на столичната улица Цар Иван
Коментари Харесай

Подписка настоява за запазване облика на ул. Цар Иван Шишман

На 10 май стартира ремонтът на столичната улица " Цар Иван Шишман ". Много неудобства ще има за живеещите и за тези, които би трябвало да минават от там. Една от концепциите е улицата да се трансформира в пешеходна и да се ограничи паркирането.

Стефан Попов е основател на подписка, в която упорства да се резервира образът на улицата подобен, какъвто е.

" Улицата е обичайната, дребна, софийска комерсиална улица. Тя се разви последните 30 години по този метод по продължение на улицата от Народното събрание до " Граф Игнатиев ", има 80 дребни най-вече арт магазини, книжарници, дизайнерски и това развиване построи избран културен профил на улицата. От 12 години насам, всяка трета година Столичният общински съвет през някакви свои, аз ги наричам  " налудничави начинания ", взема решение без никакво вземане предвид с живущите, с културния образ, с културния профил, с метода на живот на тази улица, взема решение да я преструктурира и да им измисли нов метод на живот ", обясни за БНР Стефан Попов, лекар по философия и обществени науки от New School for Social Research, Ню Йорк и лекар на науките от СУ " Климент Охридски ". Професор по философия и социология в Нов български университет.

По думите му всички са разтревожени от това, че се възнамерява някакво видоизменение на улицата, при което се възнамеряват към 20-30 паркоместа да бъдат превърнати в места с маси и столове. Според него може да се стигне до митинги, с цел да бъде спряно това желание.

" Това е витална среда, тя се развива от единствено себе си, няма потребност от такива брутални интервенции, каквито Столичният общински съвет упражнява непрестанно, сякаш си няма проблеми с корупция и всичко останало ", допълни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР