На 10 декември от 17 ч в културно пространство Bobbina

...
На 10 декември от 17 ч в културно пространство Bobbina
Коментари Харесай

Изложбата „Тайната градина“ от Полина Стоянова представя недокосната от човека магия на природата

На 10 декември от 17 ч в културно пространство Bobbina (ул. Триадица 5А) се открива изложбата на Полина Стоянова „ Тайната градина “ – акварел, акрил и туш върху хартия. Специални посетители на събитието ще бъдат Михаил Йосифов (китара) и Георги Петров (перкусии) с изпъление онлайн.

Картините от серията “Тайната градина ” са въодушевени от класическите рисунки на птици и овошки, употребявани за украса на мебели, както и в гоблени и килими през 18ти и 19ти век. “Тайната градина ” е завръщане към мистиката и магията на природата. Изящни цветни птици, клони натежали от сочни плодове, зеленина и недокосната хубост.

Хармонията на природата е ненарушена от индивида. Човекът е позволен единствено като фен - може да гледа и да се любува, само че да навреди не може. “Тайната градина ” се пробва да ни потопи в онази, за жалост далечна от съвремието ни, мощ на природата, която е привличала, омагьосвала, възхищавала и даже плашела индивида. Тогава когато природата е била по-силна и към момента неразграбена.

За Полина Стоянова

Полина Стоянова е образен актьор, родена през 1986 година в гр. Пловдив, България, където приключва гимназията за непознати езици “Иван Вазов ”.

През 2011г. се дипломира в Националната академия за театрално и кино изкуство “Кръстьо Сарафов ” с бакалавърска степен по Анимационна постановка. От 2008 година работи в региона на илюстрацията и графичния дизайн, анимацията и мултимедията.

През 2012г. интереса ѝ към танца и придвижването я води в програмата за образование по актуален тонц на Derida Dance Center „ Денс Порт Дерида ”.

В идващите три години работи като образен актьор в танцовите представления на компанията. От 2012г. досега работи като ментор-обучител в интернационалните юношески обмени по Еразъм, основани на неофициално образование, където съществена тематика са стабилно развиване, екология, биоразнообразие и човешки права. Участва в резиденции в Германия, Португалия, Бразилия и Испания, където развива персонални образни планове.

През 2017г. и 2018г. взе участие в графити фестивала в Лисабон, Португалия - Loures Arte Publica, чиято съществена цел е посредством изкуство да усъвършенства качеството на живот на хората от изолирани квартали.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР