На 1 май беше атентатът срещу Гешев, терористичният акт -

...
На 1 май беше атентатът срещу Гешев, терористичният акт -
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Къде беше Сарафов през последните 12 години

На 1 май беше атентатът против Гешев, терористичният акт - опит за ликвидиране, несъмнено. Това е гърмеж, подложен да убива. Това сподели заместник-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров след изказването на основния прокурор Иван Гешев.

" Казах, че на местопроизшествието логистична поддръжка е оказал задграничен жител. Не съм споделил, че е израелски, тъй като не желаех да разгадавам самоличността му ", сподели още Тодоров.

" Ако Сарафов е несъгласен с политиката на Следствието, е имал опцията да си подаде оставката. Ситуацията за мен е доста неприятна, тъй като аз от 30 години съм следовател. Следствието и прокуратурата ги усещам като собствен роден дом. Много ми е мъчително за всички следователи и прокурори, които са сложени в едно унизително състояние. Аз незабавно си зададох въпроса къде е бил господин Сарафов през последните 12 години. Ако той е бил несъгласен с политиката на следствието, е имал опцията да си подаде оставката ", добави Тодоров.

Тодоров добави, че е останал извънредно изумен от обстоятелството, че шестима от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет са поискали оставката на Иван Гешев.

" Прокуратурата беше знак на непоклатимост и беше изработен опит да бъде разрушена навън. Всички обикновено мислещи прокурори и следователи не престават да си правят работа. Прокуратурата не би трябвало да позволява по никакъв метод политиката да ѝ въздейства. Но за жалост изказването на господин Сарафов беше последвано от политически дейности - беше поискана оставката на основния прокурор от един претендент за министър председател ", разяснява Тодоров.

" Винаги съм предполагал, че с господин Сарафов съм имал положителни колегиални връзки. В персонален проект мислех, че сме от един тим, който работи за България ", съобщи Тодоров.

" За огромна моя изненада шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов внесе във Военновъздушни сили предложение за моето освобождение с претекстове, които искрено не дават отговор на истината. Аз не съм ги чел, никой не ме е срещнал с тези претекстове. Абсолютно всички медийни изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата. След 2 май, когато стана едно разминаване сред казаното от Сарафов и представителя на националното разследване, той категорично сподели, че по медиите ще се явявам и ще приказвам единствено аз ", изясни Тодоров.

Борислав Сарафов изиска предварителното освобождение на Ясен Тодоров от длъжността заместник-директор на Националната следствена работа (НСлС), като го внесе във Висшия правосъден съвет (ВСС).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР