На 1 април 2023 г. фрегата “Верни и базов миночистач

...
На 1 април 2023 г. фрегата “Верни и базов миночистач
Коментари Харесай

Кораби от ВМС се завърнаха от международно учение

На 1 април 2023 година фрегата “Верни " и базов миночистач “Прибой " от състава на българските Военноморски сили се завърнаха от присъединяване в националното военноморско обучение с интернационално присъединяване на Военноморските сили на Румъния,,SEA SHIELD 2023 ", оповестиха от Министерство на защитата.

Целта на учението бе повишение на равнището на оперативната съгласуемост с Военноморски сили на съюзническите страни, рационализиране на подготовката и на тактиките, техниките и процедурите при взаимно корабоплаване в съюзнически формат.

Фрегата " Верни “ беше включена в състава на тактическа група дружно с фрегата " Регеле Фердинанд “ и корвета " Себастиан “ от Военноморски сили на Румъния. В първия стадий на учението корабите от тази тактическа група участваха в учения по взаимно маневриране, осъществяване през авансово протрален канал, тренировки по приемане на гориво на ход и буксировка на развален транспортен съд, тактическо маневриране и снимане на обединенията. Екипажите организираха учения по противовъздушна защита с потребление на действителни и симулирани цели, надзор на комерсиалния трафик със питане и инспекция на транспортен съд извършител, информационни, противоподводни учения с потребление на имитационни и симулиращи цели, учения по търсене и избавяне. В рамките на вторият стадий на учението фрегата " Верни “ взе участие в обезпечаване на защитата от подводен, надводен и въздушен съперник на транспортен съд, пренасящ изключително скъп товар.

По време на етапа на море базов миночистач,,Прибой " взе участие в противоминна интервенция по разузнаване за сложени мини в назначен регион. Изпълнени бяха извършения по взаимно маневриране, буксировка на развален транспортен съд и прекачване на леки товари и поща на ход. Корабът взе участие и в снимането на силите на море, плаващи във групировка, от борда на хеликоптер.

Двама офицери от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, като част от управлението на учението, се включиха в процеса по надзор на провеждането, спазването на изискванията, метода на осъществяване и първичен анализ на тактическите дейности от силите на море.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР