На 1-2 септември в Ловеч ще се проведе петото поредно

...
На 1-2 септември в Ловеч ще се проведе петото поредно
Коментари Харесай

Младите надежди в планинското колоездене ще мерят сили в Ловеч

На 1-2 септември в Ловеч ще се организира петото следващо издание на детското вело съревнование „ Деца на колела”. По традиция присъединяване в събитието е гратис и в него могат да се включат всички искащи колоездачи на възраст от 3 до 18 години. Събитието се организира с поддръжката на община Ловеч и всяка година се радва на все по-голям интерес.

До момента за присъединяване в надпреварата са се записали над 80 индивида от 25 родни града, както и един представител на Русия. Участниците в надпреварата ще бъдат разграничени в няколко възрастови групи, като най-малките и по-големите ще се състезават в два разнообразни дни и по две разнообразни трасета.

На 1-ви септември, ще се организира надпреварата за най-малките групи 3-4, 5-7 и 8-9 годишните, като за тях уредниците приготвят по-леко трасе в региона на езерото и наоколо до зоологическата градина в парк Стратеш. Неделния ден е предназначен за по-големите възрастови групи – 10-12, 13-14, 15-16 и 17-18 годишните, като за тях трасето е много по-интересно – дълго е повече от километър, като включва в себе си няколко технични и стръмни прави, скокове, камъни и други естествени и изкуствени трудности.

За втора поредна година надпреварата е включено в Държавния календар и е част от Българските Детски Байк Серии за 2018. Състезанието в Ловеч ще бъде 5-ти заключителен кръг от сериите за и ще бъде решаващо за младите ни очаквания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР