На 07.12.2022 г. от 18:30 ч. Галерия Vivacom Art Hall

...
На 07.12.2022 г. от 18:30 ч. Галерия Vivacom Art Hall
Коментари Харесай

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя големите Модернисти на XX век

На 07.12.2022 година от 18:30 ч. Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще открие по традиция своята галерия, отдадена на „ Модернистите на XX век “ - Пикасо, Дали, Миро, Матис и други Събитието ще се състои в зала “Галерия ”, а колекционери и гости ще могат да се насладят на експозицията до 21.01.2023 година с вход свободен.

Различното тази година е, че с откриването на изложбата ще обявим и покажем обновената визия на нашия уеб страница: www.vivacomoborishte5.com, който е с повече фотоси от събития, онлайн арт магазин и новинарска част, общително възложен от CloudCart Bulgaria, които съумяха да създадат новия ни онлайн магазин комфортно и налично място за феновете на актуалното и модерното изкуство. Сайтът е многофункционален и комфортен за прилагане. Като спомагателна услуга е опцията да се прегледат онлайн налични творби от богатата сбирка на Галерията, като новите ще бъдат качвани ежемесечно, споделя Деница Гергова, Арт шеф на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.

 Vivacom Vivacom

В изложбата ще бъдат показани селекция от графични произведения. За първи път ще могат да се видят част от графиките от „ Балетните танцьори “, ръчно подписани от Пикасо с молив и в стеснен тираж; обичаната серия на Салвадор Дали „ Божествена Комедия “ с няколко гравюри на дърво и селекция от цветни литографии на Хуан Миро.

В експозицията фенове ще имат опцията да се допрян онлайн до изключителните експонати на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie ” /портфолио, включващо 25 литографии, от изданието 500, отпечатано от ателие Mourlot, Париж/, литографии от серията „ Балетните танцьори “; Творби на Салвадор Дали от серията Библия Сакра, която съдържа текста на Библията със 105 цветни литографии /смесена техника/, основани през 1963 година – 1964 година Това е най-голямата оповестена серия с илюстрации на създателя, издадена е от Ридзоли едишънс – Милано, Италия, произведения от серията „ Божествена комедия “- съкровището на италианската литература на Данте Алигиери , е придружена с испанския сюрреализъм на Салвадор Дали. Акварелните илюстрации на книгата са основани към 1960 година Дали основава 100 луксозни акварела в изпепеляващо увещание за парадайса, пъкъла и чистилището в отговор на текста на Данте.

 Vivacom Vivacom

Част от картините идват от фамозното Ателие „ Мурло “ в Ню Йорк, най-големият в света издател на автентично графично изкуство, което работи с създателите. Ще бъдат показани и постери от осъществени към този момент изложения на модернистите и Ателието.

Галерията е водеща в продажбата на автентично графично изкуство на огромните Модернисти на XX век, като още от основаването си специализира в продажбата на такова изкуство. Работи с огромните оторизирани източници и издатели на творбите, както и със фамилиите на артистите. Всички произведения могат да бъдат закупени на място в Галерията или от всяка точка на България на нашия освежен уебсайт: и да станат част от сбирките на българските фенове, подобаващи са и за подарък на обичан за ваш човек за Коледа, добавя госпожа Гергова.

​​​
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР