Н. Пр. г-жа Акие Абе, съпругата на министър-председателя на Япония,

...
Н. Пр. г-жа Акие Абе, съпругата на министър-председателя на Япония,
Коментари Харесай

Съпругата на японския министър-председател се срещна с Детския хор на БНР

Н. Пр. госпожа Акие Абе, брачната половинка на министър-председателя на Япония, посети в неделя БНР, с цел да се срещне с децата от световноизвестния Детски радиохор. В Българското национално радио госпожа Абе беше посрещната от Генералния шеф на БНР Александър Велев и основния диригент на Детския радиохор маестра Венеция Караманова.

Младите артисти посрещнаха гостенката с Химна на Република България по музика на Цветан Радославов. Малкият концерт продължи с фолклорната „ Песен “ и ръченицата „ Игра “ от „ Пролетна симфониета “ от Александър Йосифов, особено написана за Детския радиохор. В затрогващата „ Песен на девойките край реката “ от оперетата „ Явор и Росана “ на Жул Леви солистки бяха Калина Бояджиева, Екатерина Кирчева и Сандра Кордова. Специален привет към госпожа Акие Абе съпътстващата я делегация беше една от обичаната на хора „ Приспивна ария на коприновото дърво “ по музика на Масами Ямамото и стихове на актуалната японска императрица Мичико.

Срещата приключи с „ Многая лета “, изпълнена от Детския радиохор с благопожелание за здраве и триумф.

„ Много чаках тази среща и незабавно щом дойдох в България, пристигнах тук. Вие пътувахте доста пъти до Япония, с цел да изнасяте концерти. Надявам се да продължите да развивате другарството сред България и Япония, “ сподели госпожа Абе и приключи с „ Благодаря ви! “ на български език.
9
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР