Н овите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие

...
Н овите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие
Коментари Харесай

Близо 14% положителни проби на COVID-19, над 500 души са в интензивно отделение

Н овите случаи на ковид у нас за миналото денонощие са 3440 при направени 24 730 теста, демонстрират данните от Единния информативен портал. Така процентът на позитивни проби понижава - от 16,99% до 13,91%.

Най-много случаи са открити в София - 980, следват Пловдив с 267 и Варна с 263. Няма област без нови случаи, като минимум са те в Кърджали - 25, и Смолян - 26.

Общият брой на доказаните случаи на заразяване с ковид у нас е 537 752. Активните случаи са 58 764.

Общият брой на приетите в болница пациенти с ковид е 5936. Пациентите в интензивни отделения са 509. Излекуваните за последното денонощие са 1647.

За миналите 24 часа са регистрирани нови 86 смъртни случая.

Поставените ваксинни дози са общо 2 623 783, от които 8634 за последното денонощие.

По света

Епидемията от ковид в Италия продължава да отслабва . Седемдневната заболеваемост е 29 нови случая на 100 000 души население. Това демонстрират данните на здравното министерство в Рим, представени от Българска телеграфна агенция.

Седмица по-рано специалистите регистрираха заболеваемост от 34 случая на 100 000 души население.

В съвсем всички италиански райони и самостоятелни области тя остава ниска.

За миналото денонощие управляващите регистрираха към 2700 новозаразени и малко над 40 смъртни случая, свързани с вируса.
Ваксинирани са към 81% от хората над 12 години, съгласно комисаря по въпросите на битката с COVID-19.

През последните дни се усилва броят на поставените първи дози, сподели той.

От петък хората в Италия би трябвало да демонстрират своя зелен документ, когато отиват на работа. Това значи доказване на имунизация, негативен тест за вируса или потвърдено преболедуване. Срещу правилото имаше някои бурни митинги.

Белият дом разгласи в петък, че от 8 ноември се отстраняват рестриктивните мерки за изцяло имунизираните пасажери от чужбина по сухопътните и въздушните граници на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Пътуващите по въздуха чужденци ще би трябвало да предявят доказателство за имунизация, преди да се качат на самолета, както и изработен неотдавна отрицателен тест за COVID-19. От чужденците, пътуващи по суша, няма да се изисква негативен тест.

Ограниченията за маловажни пътувания бяха наложени през март 2020 година поради коронавирусната пандемия. Първоначално, от януари, те се отнасяха за чужденци, идващи от Китай, като след това бяха разпрострени за пасажерите от десетки други страни. Тогава не бе обявено по кое време и за какво би могло да бъдат смекчени или анулирани тези ограничения.

Остава възбраната неимунизирани лица да влизат в Съединени американски щати по сухопътните граници с Канада и Мексико. От 9 август т.г. Канада приема всевъзможни пасажери от Съединени американски щати, минали цялостния цикъл на имунизация.

Две от трите най-големи лечебни заведения в столицата на Литва Вилнюс стопираха приема на неспешни пациенти поради напор от случаи на заболели от COVID-19, сподели през днешния ден изпълнителната директорка на болница, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Няколко районни лечебни заведения покрай Вилнюс също са цялостни, сподели Йолита Якутиене, изпълнителна директорка на най-голямата болница в града, по време на конференция, излъчена по малкия екран.

Тя добави, че множеството от пациентите, заболели от COVID-19, не са имунизирани и са на възраст над 30 години.
"Ситуацията е сериозна. Броят на заболели от COVID-19 пораства всеки ден ", сподели началничката на общинския здравен отдел Виктория Турауските.

Според данни за здравето в Европейски Съюз до момента към 71% от пълнолетните литовци са изцяло имунизирани, което е покрай междинното за Европейски Съюз равнище от 74%.

Страната заяви за най-високия брой на инфектирани в Европейски Съюз през последните две седмици до неделя с 864 нови случая на 100 000.

Тя е на трето място по смъртност за този интервал след България и Румъния със 120 умряли на 100 000.

В прилежаща Латвия държавното управление анулира множеството планови интервенции в лечебните заведения от понеделник поради нараснала потребност от кревати и чиновници на фона на повишението на случаите на заболели от COVID-19.

По тематиката


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР