С тратегията за управление на коронавируса на Швеция е помогнала

...
С тратегията за управление на коронавируса на Швеция е помогнала
Коментари Харесай

Швеция е „изнасяла” COVID-19

С тратегията за ръководство на ковид на Швеция е помогнала за разпространяването на заболяването в други страни, сочи изследване, оповестено в списанието „ Eurosurveillance”.

Проучването е извършено от откриватели от университета в Упсала в Швеция, Норвежкия институт по публично здраве и Университета в Сидни, Австралия, и резултатите демонстрират, че Швеция е чист експортьор на вируса за прилежащите скандинавски страни през първата година от пандемията, оповестява БГНЕС.



Резултатите от изследването демонстрират, че Швеция е въвела прекомерно снизходителни ограничения, с цел да спре разпространяването на пандемията, което е асъдействало за разпространяването на COVID-19, както и за разновидности във вируса.

Изследването включва огромна извадка от 71 000 пациенти, която е разрешила на учените да проучват генетичния генезис на вируса в скандинавския район.



„ Нашите резултати демонстрират, че шведската тактика за по-облекчени ограничения е оказала огромно въздействие върху епидемиологичната обстановка в страната, само че и в целия северен регион”, показват създателите на проучването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР