МЗ Организацията, която сме създали, дава възможност на ден у нас

...
МЗ
Организацията, която сме създали, дава възможност на ден у нас
Коментари Харесай

Ангелов: България може да ваксинира между 50 до 100 хил. души на ден

 МЗ " Организацията, която сме основали, дава опция дневно у нас да бъдат имунизирани от 50 хиляди до 100 хиляди души. За задачата като реализатори са включени персонални лекари, лечебни заведения, както и мобилни екипи. Нямаме терзания, тъй като темпът за осъществяване на имунизационния проект към този момент зависи не от организацията, а от доставките на ваксини в страната ". Това увери министърът на опазването на здравето проф. след откриването на поделение по хемодиализа в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " - Стара Загора.

Здравният министър беше безапелационен, че плануваните за страната ни количества ваксини, според съглашението с Европейската комисия, са изцяло задоволителни за имунизирането на българските жители. " Всички ваксини, които досега получихме, са сложени, като вторите дози се запазят във фризерите на виновните здравни инспекции, т.е. България постъпи извънредно консервативно, само че далновидно. Ако не беше по този начин, през днешния ден диалогът щеше да бъде за безконтролно държание и липса на дози за 17 000 български жители “, разяснява още Ангелов.

По-рано денем здравният министър участва на формалното разкриване на отделението по хемодиализа в болница " Киркович “. Това стана допустимо, откакто предходната година министерството отпусна 580 хиляди лева – финансови разноски, нужни на лечебното заведение за ремонта и преустройството. Отделението към този момент разполага с 12 новооткрити поста, от които ще могат да се възползват 32-ма души, провеждащи диализното си лекуване в университетската болница. Министерството на здравеопазването обезпечи средства на болничното заведение за закупуването на 8 диализни апарата.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на възобновяването работата на заведенията министър Ангелов уточни, че при идните диалози с сектора ще разчита на разговор и схващане. " В началото на февруари ще обновим образователния развой в системата на междинното обучение, което касае близо 200 000 възпитаници, или 37,5% от учащите в класовете от 5-и до 12-и. Успоредно с това ще бъдат преосмислени и част от ограниченията в секторите спорт и просвета. Ще следим какъв ще бъде резултатът по отношение на равнищата на заболяемост и смъртност и едвам тогава ще се разисква намаляване на противоепидемичните ограничения в други браншове ", стана ясно още от думите на Ангелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР