Мярката влиза в сила от 15 юлиДелят заведенията на “чисти”

...
Мярката влиза в сила от 15 юлиДелят заведенията на “чисти”
Коментари Харесай

Ваксина или PCR за закрити кръчми в Гърция

Мярката влиза в действие от 15 юли
Делят заведенията на “чисти” и “смесени”

Ресторантьори се притесняват от нови банкрути

Сертификат за имунизация или настоящ негативен тест за COVID-19 ще се изискват от посетителите единствено в закритите заведения за хранене и питейни заведения в Гърция. За заведенията навън това условие няма да важи.
Мярката ще стартира да се ползва от 15 юли, гласи проект на държавното управление в Атина. Кабинетът е изготвил стратегия, която планува основаването на “чисти пространства” и “смесени пространства”, като още веднъж става въпрос за обекти на закрито - магазини, фитнеси, игрища, развлекателни центрове, кафенета, заведения за хранене.

Според програмата, която на процедура дава привилегии на имунизираните против ковид и преболедувалите, в “чистите пространства” ще се позволяват единствено хора, които са придобили имунитет, т. е. имунизирани са с две дози или с еднодозова ваксина и са минали 14 дни след окончателната им имунизация, или хора със документ за преболедуване от последните шест месеца.

В “смесените пространства” ще се позволяват всички, които могат да посещават “чистите пространства”, както и изследвани с PCR тест или бърз тест, с негативен резултат за последните 48 часа.

Затворените пространства са разграничени на категории: затворени пространства, разнообразни от развлекателни центрове (кина, театри, заведения за хранене, кафенета), заведения за развлечение с жива музика, игрища и други.

Всяко заведение би трябвало да реши и да разгласи към коя категория ще принадлежи. На входа ще има особено означение дали обектът е “чисто” или “смесено” пространство. Пак на входа ще бъде разпределен чиновник с устройство, което разчита QR кодовете на документите на клиентите - било за имунизация, било за изработен тест.

Гърците реагираха с неодобрение на държавната стратегия. Освен спомагателните парични разноски, те са обезпокоени и от това по какъв начин ще бъдат предпазени персоналните данни.

Собствениците на заведенията пък се притесняват, че мярката ще докара до нови банкрути.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР