МВР свика на спешно заседание началниците на районните управления в

...
МВР свика на спешно заседание началниците на районните управления в
Коментари Харесай

МВР: Двете нападения в София нямат връзка помежду си

МВР свика на незабавно съвещание началниците на районните ръководства в София след двете набези. От полицията приканват очевидците да отидат в най-близкия сектор, с цел да дадат показания. Анонимността им е обезпечена.

Нападателите на журналиста Иво Никодимов са високи мъже на възраст сред 17 и 25 години, а един от тях е с татуировка. Между двата случая няма връзка и се работи като нахлуване по хулигански подбуди.

„ Всички патрули ще бъдат инструктирани да реагират неотложно на сигналите. За нас е доста значимо подаването на своевременното подаване на сигнала” уточни Христо Терзийски, шеф на Националната полиция.

„ Наистина два следващи случая основават усещане, всеки един случай единствено по себе си е рисков, само че ние гледаме общия декор на ситуацията в София”, разяснява Младен Маринов - основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Коментирахме разположението на патрулите към Софийския университет и Борисовата градина, както и ограничения за инструктажа на патрулите в тези региони. Набелязали сме места за инспекция, като профилът на нападателите най-вероятно е обвързван с лица от престъпния контингент или даже малолетни. Има възможност нападателите да са засечени, по тази причина разпоредихме ограничения за опазване на записите от камерите в региона, даже и от по-отдалечени обекти, с цел да се направи обширен обзор, добави Терзийски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР