МВР ще разработва нови електронни административни услуги. Това заявява министърът

...
МВР ще разработва нови електронни административни услуги. Това заявява министърът
Коментари Харесай

МВР ще разработва нови електронни административни услуги

МВР ще създава нови електронни административни услуги. Това декларира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в отговор на депутатски въпрос.
Електронните административни услуги, предоставяни от Министерство на вътрешните работи, са значим детайл от процеса по обезпечаване на качествени, ефикасни и налични услуги на жителите и бизнеса. „ Те са свързани с действието на други обществени услуги, предоставяни от държавни и частни организации. Важно е Министерство на вътрешните работи да обезпечи висока надеждност както от позиция на непрекъсната наличност на услугите, по този начин и осведомителна сигурност “, декларира Бойко Рашков, отговаряйки на депутатско запитване.
Той прецизира, че все още посредством Портала за електронни административни услуги, Министерство на вътрешните работи дава 54 електронни административни услуги. Става ясно от отговора, че такива има по направленията: Българските документи за идентичност, Частна охранителна активност, Контрол на общоопасни средства, Миграция, „ Пътна полиция “, Пожарна сигурност и отбрана на популацията.
Министър Рашков декларира, че дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи “ на Министерство на вътрешните работи приготвя план с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, който следва да бъде изпълнен в интервала февруари 2022 – декември 2023 година Става ясно още, че в обсега на плана са заложени действия, свързани с надграждане на съществуващи и създаване на нови електронни административни услуги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР