МВР изпрати днес на Върховната касационна прокуратура исканата информация, свързана

...
МВР изпрати днес на Върховната касационна прокуратура исканата информация, свързана
Коментари Харесай

МВР прати на прокуратурата исканите данни за посочените в списъка на премиера

МВР изпрати през днешния ден на Върховната касационна прокуратура желаната информация, обвързвана със листата с обществено известни имена, който беше възложен от министър-председателя Кирил Петков, оповестиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

На 9 февруари министър-председателят се яви във Върховна касационна прокуратура, където отговори на въпросите на наблюдаващите прокурори в хода на инспекцията, формирана поради листата с имена на лица, възможни причинители на стопански и престъпни закононарушения, който Петков даде на държавното обвиняване.

В него попадат имената на Христофорос Аманатидис-Таки, Делян Пеевски, Илко Желязков, Петър Петров, прочут като Петьо Еврото, както и аферата " Барселонагейт " и абсурда с кюлчетата и пачките, снимани в чекмедже в спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.

" Това, което всички би трябвало да забележим е, че никой няма над закона. Много държа на разделянето на управляващите. Аз не мога да слагам периоди. Очаквам да си правят работата и да се занимават с проблеми от голямо публично значение - свързани с корупция и така нататък Не мога да кажа кой е отговорен и кой не, само че мога да кажа, че всички се нуждаем от правдивост ", съобщи след разпита Кирил Петков.

От държавното обвиняване пък оповестиха тогава, че ще изискат от Министерство на вътрешните работи и от другите правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, цялостна информация за лицата, както и за това дали и какви дейности са подхванали според законовите им пълномощия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР