МВР-Хасково са извършили проверка на необичайно висок брой на подадени

...
МВР-Хасково са извършили проверка на необичайно висок брой на подадени
Коментари Харесай

Проверяват необичайно много заявления за гласуване с подвижна секция в Хасковско

МВР-Хасково са направили инспекция на извънредно висок брой на подадени заявки за гласоподаване на лица с физически увреждания в преносими изборни секции в две хасковски общини - Стамболово и Минерални бани. Според шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Венцислав Кирчев гласуването с хартиени бюлетини буди подозрения за възможни операции.

Заявленията в Стамболово и Минерални бани са общо 798, което е два пъти повече спрямо вота на 4 април. Според Министерство на вътрешните работи задачата е по този метод да се гласоподава с хартиена бюлетина, което буди подозрение за следен избор.

" Част от лицата се намират отвън страната и няма по какъв начин да подадат заявки за гласоподаване с преносима секция, други пък с някакви медицински бележки, които не дават отговор на условията, без ТЕЛК. Към момента има данни за осъществено закононарушение ", съобщи Венцислав Кирчев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

Според кмета на Минерални бани хората имат ТЕЛКО-ве и епикризи. От общината обявиха, че нямат опция да ревизират здравословното положение на подалите заявки.

" Не знам за какво са си наумили там където има преносими секции, че се случва нещо надали не. Под вола теле няма. Да го търсят някъде другаде ", съобщи Мюмюн Искендер, кмет на Минерални бани.

" Нямам такива заявки, подадени от чужбина. Може да ревизирате това. Казвам го намерено ", съобщи Мюмюн Рамадан, секретар на община Минерални Бани.

Полицията работи и по случай в Момчилград, където има оперативни данни, че са се предложили дърва против гласове за избрана партия.

Задържаният е началник на локалното горско стопанство.

" Имаме арестуван 71-годишен жител, който в качеството си на длъжностно лице е принуждавал свои чиновници да раздават дърва за огрев ", съобщи Атанас Чотров от „ Охранителна полиция “ в ОД на МВР-Кърджали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР