МВР е готово за реакция при усложняване на обстановката заради

...
МВР е готово за реакция при усложняване на обстановката заради
Коментари Харесай

МВР е готово за реакция при усложняване на обстановката заради времето

МВР е готово за реакция при усложняване на ситуацията поради времето . Това разгласи гл. комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН, на брифинг след работно заседание на ангажираните институции по отношение на прогнозите за значителни превалявания от дъжд и сняг в страната.
 
По думите на Николов обстановката в страната все още е спокойна. Има регистрирани първи незначителни произшествия в Кърджали, Кюстендил, Благоевград и Смолян , свързани с отводняване на частни домове и два промишлени обекта.

 
Високият приток на бент. " Кърджали " е залял един от мостовете при с. Песнопой и Русалско. Създадена е организация, тъй че въженият мост да бъде употребен от Бърза помощ, полиция, пожарна и на артикули от първа нужда.
 
Директорът на пожарната означи още, че във високите елементи на Родопите преваляванията от влажен сняг са основали проблеми при Пампорово и Превала .
 
Вътрешният министър Младен Маринов прикани жителите, които ще пътуват, да съблюдават всички условия и да извършват разпорежданията на институциите.-->
 
За метеорологичните условия проф. Христомир Брънзов разяснява, че от през днешния ден до края на месеца времето ще е динамично, като ще има превалявания от дъжд, които са над естествените за месеца.
 
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова изясни, че стопанисваните от НЕК 19 язовира са поддържани добре . Предприети са всички превантивни дейности. Всички енергийни предприятия разполагат с нужните ресурси от въглища и мазут, добави тя.
 
Министърът на околната среда и водите Нено Димов сподели, че от страна на министерството няма терзания , свързани с прогнозата за времето.
 
Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков означи, че към този момент заседава щабът към АПИ по отношение на пътната конюнктура.


 
По думите му единствените усложнени обстановки са в Смолянска област. Преди час е бил затворен проходът " Превала " за транспортни средства над 12 тона. Като Нанков добави, че при продължение на снеговалежите той може да бъде затворен за към един час за всички коли, с цел да бъде опесъчен и изчистен. Той съобщи още, че във връзка с пътната инфраструктура обстановката е под надзор.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР