МВР днес обяви, че в страната ни има 292 годни

...
МВР днес обяви, че в страната ни има 292 годни
Коментари Харесай

Единственото противорадиационно скривалище в Благоевград е в родния дом на фамилия Жереви, на ул. Митрополит Борис

Министерство на вътрешните работи през днешния ден разгласи, че в страната ни има 292 годни противорадиационни скривалища, едно от тях е в Благоевград. Укритието се намира в родната къща на фамилия Жереви, на улица "Митрополит Борис " №19 в регионалния град. То е в подземието на дома, заключено е и никой от живущите не е влизал в него от години.

Превърнато в скривалище преди десетилетия, скривалището е обзаведено и напълно годно за потребление, въпреки че и сега е заключено и никой не е влизал, с цел да ревизира положението му. Има два входа единият,от които е покрит с дърва, а другият е заключен. Собствениците на дома си спомнят, че преди години гражданска отбрана са го обзавели с дивани, хладилници и всякакви неща нужни за бита.

Позиционирано е на тази улица защото към №19 са живеели все партийни величия и евентуално е направено за тяхната сигурност. Официално от Министерство на вътрешните работи настояват, че положението на укритието е приемливо и може да се приведе в подготвеност за потребление в напълно къс период, с влагането на незначителни средства.

Петя Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР