МВФ предупреди, че настъпилите сериозните глобални икономически последици от войната

...
МВФ предупреди, че настъпилите сериозните глобални икономически последици от войната
Коментари Харесай

МВФ: Ескалацията на конфликта в Украйна ще доведе до още по-опустошителни последици

МВФ предизвести, че настъпилите сериозните световни стопански последствия от войната в Украйна ще бъдат " още по-опустошителни ", в случай че спорът ескалира.

Освен самия спор, глобите, наложени на Русия, ще имат доста влияние върху международната стопанска система и финансовите пазари със странични резултати за други страни, добави МВФ. Въпреки че тези прогнози са според от една изключителна неустановеност, икономическите последствия са към този момент доста съществени, добавя институцията.

Покачването на цените ще има резултат в целия свят, по-специално върху скромните фамилии, за които разноските за храна и сила съставляват най-значим дял от техния бюджет, добавя още институцията.

За самата Украйна към този момент е ясно, че тя ще би трябвало да се оправи със обилни разноски, свързани с рестартиране на стопанската система и възобновяване на постройките и инсталациите, които са разрушени или развалени, добавя още МВФ.
Спешната финансова помощ, поискана от Украйна от МВФ възлиза на 1,4 милиарда $. Молбата може да бъде подложена публично за полемика на административния съвет на МВФ идната седмица.

Фондът предизвестява, че Молдова също е поискала увеличение на проекта за поддръжка от МВФ, от който се употребява в този момент, с цел да може да се оправи в актуалната рецесия. Вече са почнали полемики с молдовските управляващи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР