Музикалният театър играе оперетата Царицата на чардаша“ на 8 октомври,

...
Музикалният театър играе оперетата Царицата на чардаша“ на 8 октомври,
Коментари Харесай

Музикалният театър играе „Царицата на чардаша“ на 8 октомври в памет на Арон Аронов

Музикалният спектакъл играе оперетата „ Царицата на чардаша “ на 8 октомври, събота, от 19:00 часа в памет на тенора Арон Аронов, който умря на 85-годишна възраст през юли тази година. 

 

Творбата на Калман „ Царицата на чардаша “ е емблематична за неговата кариера, минала на сцената на Музикалния спектакъл. За 45 години креативен път Аронов играе в 975  спектакъла на „ Царицата на чардаша “ ролята на Едвин и 134 пъти ролята на Фери Бачи от същата оперета. Многобройни са превъплъщенията му в основните функции и на други основни оперети от репертоара на Музикалния спектакъл: Данило от „ Веселата вдовица “; Граф Тасило от „ Графиня Марица “;Айзенщайн, Фалке и Алфред от „ Прилепът “; Баринкай и Хомонай от „ Цигански барон “ и други.

 

„ Царицата на чардаша “ на Музикалния театър е класическа и в същото време съвременна трактовка на оперетата на Калман. Модерното в нея е не само в динамиката на действието, само че е изведено и във взаимоотношенията сред героите. Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестровка в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, динамичната хореография и красивите костюми и сценография. Режисьор -постановчик  е Адриан Холендер, режисьор- Марияна Арсенова, диригент – постановчик - Любка Биаджони, сценографията е костюмите са дело на Иван Савов, хореографията на Мариан Стефанов, хормайстор е Людмил Горчев

 

На 8 октомври в „ Царицата на чардаша “ гледаме солистите: Добрина Икономова(Силва), Пеньо Пирозов(Едвин), Катерина Тупарова(Щаси), Александър Мутафчийски(Бони), Христо Сарафов(Фери Чаби), Светлана Иванова(Цилика). В останалите функции вземат участие: Румен Григоров, Лъчезар Лазаров, Иван Панев, Георги-Маноел Димитров, Александър Василев, Грозданка Филипова. Хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл с диригент Юли Дамянов. Билети на сайта  и на касата на Музикалния спектакъл (тел. 02/ 943 19 79).

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР