Музикалните стилове са много и за всеки вкус. Не е

...
Музикалните стилове са много и за всеки вкус. Не е
Коментари Харесай

Кажи ми каква музика слушаш, за да ти кажа какъв си

Музикалните стилове са доста и за всеки усет. Не е мъчно да се досетим, че съгласно това каква музика харесва даден човек, може да се каже доста за характера му.
Хората, които харесват по-лесната за слушане музика, е по-вероятно да бъдат разговорливи и енергични, до момента в който хората, обичащи опера, са по-проницателни и с въображение, настояват учени.
Две изследвания на психолози от Кеймбридж и някои от най-хубавите университети в Съединени американски щати демонстрират, че видът на личността на човек може да се планува посредством усета му за музика, съобщи БГНЕС.
Хората, които са по-екстровертни и се усещат по-добре, водейки леки диалози, в сравнение с интровертните хора, демонстрират увлечение към музика, категоризирана като „ елементарна, релаксираща и акустична “.
Намирането на тези взаимовръзки е било мъчно в предишното, защото хората, участващи в проучванията, са били в по-голямата си част младежи и са споделяли подобен усет за музика, както и са употребявали лични термини за установяване на стиловете и жанровете на музиката.
Но настоящето световно интернет проучване разполага с повече от 20 000 участници, като повече от половината са над 22 години. На тях са им били предоставени 25 жанра музика, авансово определени и направени от музикални експерти.
Изследването разделя личностните видове на „ огромните пет “ модела, употребявани от психолозите от най-малко 50 години.
Екипът, воден от доктор Джейсън Рентфол, е разкрил, че хора с " по-отворено “ схващане са по-склонни да слушат комплицирана музика, разказана като „ вдъхновяваща, комплицирана и динамична “, само че са по-малко впечатлени от бавната мелодична музика. Според теорията на „ огромните пет “ хората с отворен разум са по-склонни да научават нови неща.
Екстровертите, които са разговорливи и енергични, демонстрират желания към „ непретенциозна музика “, разказана като „ елементарна, релаксираща и акустична “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР