Mutua Madrid Open, втори кръгРафаел Надал – Миомир Кецманович 6-1,

...
Mutua Madrid Open, втори кръгРафаел Надал – Миомир Кецманович 6-1,
Коментари Харесай

Надал бе затруднен, но се справи с Кецманович


Mutua Madrid Open, втори кръг

Рафаел Надал – Миомир Кецманович 6-1, 7-6(4)

Рафаел Надал се завърна на корта с чиста победа над Миомир Кецманович във втори кръг на Мастърса в Мадрид. След мощния първи сет испанецът бе усложнен във втория, само че все пак не позволи сензация и зарадва сънародниците си по трибуните на „Маноло Сантана“. Днешната победа бе под №465 за Матадора в ATP шампионати на клей.

Негов конкурент на осминафинала ще бъде Давид Гофен или Ботик Ван де Зандсхулп.

Надал записа повече асове (3-1), само че и направи повече двойни неточности (3-1). Представителят на домакините завоюва 73% от точките си на първи сервис (32/44) и оползотвори четири от шестте си благоприятни условия за пробив (67%), до момента в който Кецманович осъществя два от своите четири брейкпойнта (50%).

Началните геймове не бяха лесни за Надал, който позволи няколко непредизвикани неточности, а сервисът му не бе на нормалната висота. Испанецът обаче последователно откри правилния темп, като също така стартира да излиза все по-често на мрежата. Това му оказа помощ да осъществя първия пробив в дуела след чудесно пласирано воле и да направи резултата 3-1 в своя изгода.

Кецманович опита да затрудни испанеца с офанзиви по правата, само че рискът му не се отплати и това улесни доста задачата на Надал до края на сета. Шампионът на Australian Open увеличи % си на вкаран първи сервис, а бекхендът му стартира да затруднява съществено сръбския тенисист. Това оказа помощ на третия подложен да запише нов пробив и да се наложи изрично с 6-1 в първата част.

Световният №32 поведе във втория сет, след което обаче заваля дъжд и мачът бе пресечен за половин час. Надал проби пръв за 3-2, само че Кецманович съумя да възвърне равенството незабавно по-късно. Сърбинът се стремеше лъм по-дъли разигравания и атакуваше по цялата широчина на корта, като тази тактичност му донесе триумф и той затвърди брейка, записвайки цялостен поврат за 4-3 откакто Надал изпрати топката в навън при опит за офанзива с бекхенд по правата.

Петкратният първенец в шампионата обаче не разреши на съперника си да се откъсне в резултата и възвърне равенството, а след това двамата си размениха по един пробив и се стигна до тайбрек. В него опитът на Надал се оказа решителен и международния №4 изигра по-добре значимите точки, приключвайки мача с ас за 6-1, 7-6(4).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР