Mutua Madrid Open, втори кръгГригор Димитров – Грегоар Барер7-6(6), 7-6(2)Григор

...
Mutua Madrid Open, втори кръгГригор Димитров – Грегоар Барер7-6(6), 7-6(2)Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров в трети кръг след два тайбрека в Мадрид


Mutua Madrid Open, втори кръг
Григор Димитров – Грегоар Барер
7-6(6), 7-6(2)

Григор Димитров се класира за трети кръг на Мастърс шампионата в Мадрид, откакто победи французина Грегоар Барер със 7-6(6), 7-6(2). Бившият №3 беше по-креативният от двамата играчи, а в края и на двата сета игра тенис на по-високо равнище от противника си, с цел да продължи напред. Българинът отрази 5/5 точки за пробив в дуела и го изигра умерено, макар че не доближи до брейкбол.

С триумфа си, водещият ни тенисист повежда и в общия баланс против този противник с 2-1. Досега Барер се наложи в три сета в зала в Монпелие през 2020 година, а българинът взе реванш с безапелационна победа на Ролан Гарос – 6-3, 6-2, 6-2.

Следващият противник на Димитров ще бъде избран от дуела сред Карлос Алкарас и Емил Руусувуори.

Първата ни ракета влезе в мача в добър темп на начален удар, като опитваше да бъде оптимално нападателен както на първи, по този начин и на втори сервис.

Това се промени в петия гейм, когато Барер заигра по-агресивно от ретур. Димитров изостана 30-40 и се изправи пред първа точка за пробив в срещата. Българинът обезврежда заплахата с ас с 219 км/ч, а след това бързо завоюва и идващите две точки – 3-2.

Григор направи няколко впечатляващи „ хотшота “, откакто с наближаването на края на сета стана доста по-креативен. С много по-праволинейна игра, Барер съумя да удържи до тайбрек – 6-6. Там Димитров резервира високо качеството на началните си удари и се наложи със 7-6(6).

След подновяването на играта френският тенисист правеше всичко допустимо, с цел да управлява точките в подаванията си, като опитваше да диктува разиграванията най-вече с форхенда си. Геймовете минаваха бързо, предвид на това, че и двамата играчи избраха да са по-агресивни и да не влизат в продължителни разигравания.

В осмия гейм Барер стана доста рисков, когато посреща на втори сервис. Така някогашният №3 в света изостана 15-40. И на двата брейкбола Григор не остави късмет на съперника си с хубави начални удари, а до края на гейма трябваше да покаже и доста темперамент, с цел да избави още две точки за пробив и да изравни – 4-4.

Накрая още веднъж се стигна до тайбрек, в който Димитров бързо направи разликата и победи – 7-6(2).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР