Mutua Madrid Open, първи кръгГригор Димитров – Максим Креси 6-2,

...
Mutua Madrid Open, първи кръгГригор Димитров – Максим Креси 6-2,
Коментари Харесай

Димитров взе реванш от Креси и прекъсна „черната“ си серия в Мадрид


Mutua Madrid Open, първи кръг

Григор Димитров – Максим Креси 6-2, 7-6(4)

Григор Димитров се класира за втори кръг на Мастърс шампионата в Мадрид след двусетов триумф над международния №64 Максим Креси. Българинът изоставаше с 1-4 във втория сет, само че реализира зрелищен поврат и прекъсна серията си от четири следващи загуби в Мадрид, почнала на осминафиналите през 2017 година

Следващият конкурент на Димитров ще бъде Диего Шварцман, който по-рано през днешния ден отстрани Беноа Пер.

Още през цялото време стана ясно, че Креси още веднъж ще разчита най-много на началния си удар. Американецът записа два аса на втори сервис, само че Димитров изравни след две чудесни офанзиви с бекхенд. Креси позволи двойна неточност при 40-30, само че след това сервисът му го измъкна от сложната обстановка и в последна сметка той завоюва подаването си в откриващия гейм.

Първата ни ракета обаче на няколко пъти нападна сполучливо бекхенда на своя конкурент и завоюва първия си сервис гейм на нула, изравнявайки резултата в сета. От своя страна Креси добави още два аса към актива си, като също така изненада Димитров с положителни излизания на мрежата и си върна водачеството при 2-1.

Българинът още веднъж изравни резултата след няколко отлични бързи офанзиви, след което тактиката на Креси се обърна против него и той позволи двойна неточност, която даде два следващи шанса за пробив на международния №20. Американецът избави единия с директна точка от сервис, само че по-късно Димитров пласира неспасяем ретур и осъществя първия брейк в мача, осъществявайки поврат за 3-2.

Сервисът на първата ни ракета продължи да затруднява съществено Креси, като това му разреши да бъде по-агресивен и да откри надзор над разиграванията, затвърждавайки пробива си. Американецът опита да си върне самодейността с по-чести излизания на мрежата, само че Димитров бе квалифициран за това и пласира няколко минаващи удара, с които още веднъж стигна до два следващи брейкпойнта.

Те бяха пропуснати след ас на Креси и неакуратен бекхенд на българина, само че двойна неточност на международния №64 даде нов късмет на Димитров, който бе оползотворен след воле в навън от страна на неговия конкурент и по този начин първата ни ракета усили задатъка си на 5-2.

Българският тенисист продължи да господства и да играе доста увервно, до момента в който Креси още веднъж позволи непредизвикана неточност във значим миг, след която пред Димитров се откриха три следващи сетбола. Още при първия американецът изпрати ретура си в навън и по този начин първата ни ракета записа нов сервис гейм на нула, спечелвайки първия сет с 6-2.

За страдание, Димитров не съумя да задържи положителния темп след почивката. Креси завоюва подаването си, след което усъвършенства доста своя ретур и това му разреши да стигне до два поредни брейкпойнта. Българинът избави първия с директна точка от сервис, само че по-късно позволи двойна неточност и Креси удвои преднината си в сета. Световният №64 продължи да пласира бомбени начални удари и съумя относително елементарно да натрупа удобен задатък от 3-0.

Димитров съумя да прекъсне серията на Креси и да редуцира пасива си, изненадвайки американеца с няколко доста положителни излизания на мрежата. Световният №20 не бе надалеч от това да върне пробива, повеждайки с 30-15 в петия гейм, само че Креси реализира няколко офанзиви „сервис-воле“, с които изненада Димитров и възвърне разликата от три гейма при 4-1.

Наглед отчайващата обстановка обаче не обезвери първата ни ракета, който завоюва подаването си, след което пласира няколко минаващи удара, които го доведоха до два следващи шанса за пробив. Българинът се нуждаеше единствено от един, защото Креси позволи двойна неточност и по този начин резултатът стана 4-3.

Американецът още веднъж стартира да показва съмнения на ретур, като това оказа помощ на Димитров да затвърди пробива си и да възвърне равенството. Креси обаче съумя да прекъсне серията на първата ни ракета и да се приближи на гейм от спечелването на сета.

Димитров съумя още веднъж да изравни, само че още няколко офанзиви „сервис-мрежа“ върнаха водачеството на Креси при 6-5. Това не разклати увереността на първата ни ракета, който не разреши на американеца да осъществя решителен пробив и докара сета до тайбрек. В него Димитров сподели доста повече самообладание в решаващите мигове и стигна до изцяло подобаващ триумф, оформяйки крайното 6-2, 7-6(4) след 1 час и 26 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР