Mutua Madrid Open, финалКарлос Алкарас- Ян-Ленард Щруф 6-4, 3-6, 6-3Карлос

...
Mutua Madrid Open, финалКарлос Алкарас- Ян-Ленард Щруф 6-4, 3-6, 6-3Карлос
Коментари Харесай

Оспорвана битка на финала: Карлос Алкарас защити титлата си в Мадрид


Mutua Madrid Open, край
Карлос Алкарас- Ян-Ленард Щруф 6-4, 3-6, 6-3


Карлос Алкарас отбрани купата си от Мастърс шампионата в Мадрид, откакто на край надигра Ян-Ленард Щруф с 6-4, 3-6, 6-3. За испанеца това е четвърти трофей от категория АТР 1000 и десети в кариератa, а успеха е №29 от началото на сезона.

Той стана и едвам вторият състезател в историята, съумял да отбрани купата си в Мадрид. За последно това направи Рафаел Надал (2013-2014). След като изиграе първия си мач на Мастърса в Рим идната седмица, Алкарас публично ще се завърне и под №1 в международната класация.

Карлос трябваше да се бори доста в продължение на 2:25 часа игра. В първите два сета той завоюва едвам 60% от точките на първи сервис, а в третия трябваше да подхваща и доста опасности, с цел да успее. Алкарас към този момент е в серия от 21 следващи победи в Испания.

Световният №2 съумя да направи ранен брейк, само че още в първото му подаване по-късно се видя, че ще си има проблеми на сервис. Испанецът избави топка за рибрейк и поведе с 2-0, само че Щруф бързо се върна до 2-2.

Германецът играеше чудесно от реутр съвсем през целия първи сет. В седмия гейм той позволи нов пробив за 3-4, а в десетия, когато Алкарас сервираше за сета, Щруф поведе с 0-40, само че пропусна и трите благоприятни условия, с цел да разреши на първенеца да затвори частта при 6-4 в своя изгода.

Световният №65 поведе с 3-0 след почивката, постигайки това, което му се размина в първия сет. В най-тежкия си сервис гейм Щруф отрази пет точки за пробив – 4-1, а най-после направи по този начин, че Карлос Алкарас да загуби за първи път сет на край на Мастърс шампионат в кариерата си – 3-6.

В решителната част най-вече натежа това, че испанецът дръпна рано в резултата. Шампионът поведе с 4-1, а при 5-3 сервираше за купата и я завоюва още веднъж – 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР