Мрежата от каналджии става все по-организирана, каза проф. Димитър Димитров,

...
Мрежата от каналджии става все по-организирана, каза проф. Димитър Димитров,
Коментари Харесай

Проф. Димитров: Пожарът вече гори, ние тръгваме да го гасим

" Мрежата от каналджии става все по-организирана, сподели проф. Димитър Димитров, специалист по национална сигурност и ректор на УНСС, в ефира на Радио " Фокус " за предаването " Добър ден, България " .  " Това се превръща в доста проведена активност, което е по-опасното ", сподели още той.

Той изясни, че ние, като страна, реагираме на следствията. " Пожарът към този момент гори, ние тръгваме да го гасим. Въпросът е това да се преглежда като един повсеместен развой, който изисква систематичен метод ", посочи той.

По думите на проф. Димитър Димитров акцентът би трябвало да бъде положен върху защитата на границата и недопускането на тези хора на територията на Република България.

" Ние до в този момент реагираме по един общоприет метод ", изясни той.

Димитров обясни, че разположението на силите е общоприетоо и е долу-горе един спокоен метод, който обаче се вижда, че последните 1-2 години е неверен метод, тъй като това стартира да става като рецесия.

" Тези случаи са върхът на айсберга, а под него има много хора, които са минали границата и са отпътували на някъде, които не са били хванати. Ние би трябвало да преминем към по-особени спешни ограничения за справяне с тази обстановка, а не краткотрайни. Акцентът би трябвало да бъде ориентиран към опазването на границата “, каза Димитров.

" Трябва да се сътвори особено звено или щаб, който да се занимава единствено с защитата на границата и да има по-специални пълномощия, тъй като обстановката става спешна “, разясни професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР