Мрежата е балансирана благодарение на вноса на електричество от ШвецияРусия

...
Мрежата е балансирана благодарение на вноса на електричество от ШвецияРусия
Коментари Харесай

Русия спря доставките на ток за Финландия

Мрежата е уравновесена с помощта на вноса на електричество от Швеция

Русия прекрати доставките на електричество за Финландия, съобщи пред Франс прес представител на компанията оператор на финландската електропреносна мрежа, написа Българска телеграфна агенция.

Компания "РАО Нордик ", която дава отговор за продажбата на съветско електричество на Финландия, разгласи през вчерашния ден желанието си да прекрати доставките на електричество в среднощ, аргументирайки тази своя стъпка с неплатени сметки.

Русия прекратява доставките на електричество за Финландия в миг, в който Хелзинки се готви публично да разгласи кандидатурата си за участие в НАТО, отбелязва Агенция Франс Прес.

Износът (на електричество) от Русия за Финландия "понастоящем е нула, като доставките бяха прекратени в среднощ, както беше оповестено ", съобщи пред Франс прес Тимо Кауконен, представител на финландската компания оператор "Фингрид ". Мрежата е уравновесена с помощта на вноса на електричество от Швеция, излиза наяве от данни на "Фингрид ", която съобщи през вчерашния ден, че може умерено да се оправи без съветското електричество.

Досега Финландия покриваше към 10 % от потреблението си на електричество с импорт от Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР